writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 16

door koyaanisqatsi

Mama nam opnieuw een besluit: nooit zou ze zich nog Mama laten noemen; per slot van rekening heette ze Nicole. Hoe ridicuul was Podgorny trouwens niet geweest door haar na verloop van tijd Mama te gaan noemen in een huwelijk dat zonder het met zoveel woorden te zeggen vastzat aan het besluit kinderloos te blijven?
Van de hotelreceptionist kreeg ze gedaan dat haar koffer nog een paar uur in een leeg vertrek naast de receptie mocht blijven staan. Van die last verlost ging ze de straat op om in een krantenwinkel een immobiliŽnkrantje te kopen. Vervolgens installeerde ze zich in een cafť-snackbar recht tegenover het hotel, bestelde een eenvoudige brunch en begon het krantje uit te pluizen, op zoek naar betaalbare kamers.
Het aanbod was redelijk, tenminste wat de prijzen betrof, maar vrij beperkt wat verkiesbare locaties aanging. Ze wilde niet verzeild geraken in een verpauperde buurt waar je vierentwintig uur per dag ogen op je rug moest hebben, vermijden tussen verraderlijke pooiers en goedkope hoeren terecht te komen en had net zo min zin zich te nestelen tussen naÔeve of te veel zuipende en te weinig studerende studenten. Uiteindelijk hield ze, met enige opdoemende wanhoop, slechts ťťn uitverkoren adres over: twee kamers in een wat duurdere wijk van herenhuizen, verzorgde voortuinen en weinig verkeer, maar wel goede aansluitingen met het openbaar vervoer. Ze betaalde haar brunch, begaf zich terug naar de krantenwinkel om krediet voor haar mobieltje te kopen, trok zich terug in de lounge van het hotel en belde naar het nummer waar ze een extra vette ellips in blauwe balpen omheen had getrokken.
Na drie belsignalen werd er geantwoord en van toen af kwam alles in een stroomversnelling. Een kwartier later stapte Nicole uit de taxi die haar tot bij het adres had gebracht, tien minuten later had ze een huurcontract getekend en nog eens tien minuten later had ze zich goed als mogelijk was geÔnstalleerd. Toen liet ze zich vederlicht door opluchting op bed ploffen, pakte haar mobieltje uit haar handtas en tikte een nummer in dat ze al meer dan vijf jaar niet meer had gebruikt maar dat nog steeds in haar geheugen gebeiteld was.
'Restaurant De Kippenren, goeiemiddag.'
De stem aan de andere kant van de lijn klonk onbekend, jong ook, wat voor Nicole min of meer een vergane tijd symboliseerde.
'Kan ik meneer EzechiŽl spreken alsjeblief?' vroeg Nicole.
'Een ogenblikje,' antwoordde de jonge stem na een lichte aarzeling.
Nicole's hart begon fel te bonzen, hetgeen haar verraste, aangezien ze sinds ze de deur van haar hotelkamer achter zich had dichtgetrokken alleen maar rust in haar lichaam had gevoeld.
'Casper EzechiŽl.'
'Meneer EzechiŽl,' herhaalde Nicole.
'Ja?'
'Ik ben het, Nicole.'
'Nicole?'
'Nicole PoloskeiÖ'
'Jaja, dat hoorde ik wel, Nicole. Ik ben alleen verrast je te horen. Hoe gaat het er mee?'
'Dat gaat wel, meneer EzechiŽl. AlleenÖ'
'Ja?'
'Kan ik even langskomen?'
'Ja, natuurlijk. Maar het is wel vreselijk druk op het ogenblik.'
'Vanavond, tegen sluitingstijd?'
'Zo laat hoeft nu ook weer niet. Rond half negen is goed.'
'Prima, tot dan, meneer EzechiŽl, en bedankt.'
'Geen dank, Nicole, tot straks.'
Toen sloot een klik het gesprek af en liet Nicole haar mobieltje in haar handtas vallen. Pas dan, terwijl ze zich op haar rug op bed liet vallen, besefte ze dat haar dankwoord misschien wat al te voorbarig was geweest.

 

feedback van andere lezers

 • miepe
  leuk om lezen, je dingetjes
  koyaanisqatsi: mijn dingetjessss????!!!!! (sliep uit)
 • lin
  Fijn weer door te kunnen lezen! Heerlijke afwisseling weer nu mama (oh nee, ze heet Nicole) haar eigen leven in de hand gaat nemen!

  Groetjes, lin
  koyaanisqatsi: thnks
 • aquaangel
  prima
  koyaanisqatsi: thnks
  x
 • doolhoofd
  Meer douchescenes!! :)
  koyaanisqatsi: maar die zijn zo... nat :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 10

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .