writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 18

door koyaanisqatsi

Toen Nicole De Kippenren betrad kreeg ze het gevoel pas de dag voordien de deur voor het laatst achter zich te hebben dichtgetrokken. Het leek wel of de tijd was blijven stilstaan. Aan het interieur was in vijf jaar tijd niets veranderd. Alles stond nog op dezelfde plaats, de zielloze combinatie van de beige muren en het oranjezwarte meubilair was nog altijd het doorslaggevende bewijs van het feit dat De Kippenren weinig meer was dan een goedkoop familierestaurant.
De avonddrukte liep op zijn eind. Een kroostrijke familie en een koppel van middelbare leeftijd waren de enige nog aanwezige gasten. Nicole liep door naar de hoge toog waarachter een tenger meisje glazen stond af te drogen.
'Ik kom voor meneer EzechiŽl,' viel ze met de deur in huis.
Het meisje glimlachte verkrampt en begaf zich naar de donkere gang waarachter de keuken, als een catacombe waar zich duistere geheimen afspeelden, verborgen lag.
Nicole keek even in het rond, zag slechts de bevestiging van haar eerste indruk en begon zich op haar nagels te focussen die, als het meezat tenminste, spoedig hun mooie gladheid zouden verliezen.
'Meneer EzechiŽl komt zo.'
Het meisje deed Nicole met haar onverwacht snelle terugkeer opschrikken. Nicole herkende haar stem van aan de telefoon, bedankte haar met een hoofdknikje en ging zitten aan een tafeltje vlakbij de kassa. Een kleine, mollige dienster met warrige zwarte haren kwam uit de keuken gesloft met een leeg dienblad. Ze liep Nicole zonder enige reactie voorbij en begon een tafel langs het raam, die herschapen was in een puinhoop van borden, messen, vorken, smerige glazen en gemorste etensresten, af te ruimen. Nicole ontdekte een fijne ladder in haar zwarte nylons die een stel extreem bleke benen verraadde en moest denken aan Diana, haar eveneens mollige schoolvriendin, die een net zo witte als satijnzachte huid had en die haar de rug had toegekeerd nadat ze niet op haar lesbische avances was ingegaan.
'NicoleÖ'
Nicole veerde recht, voelde hoe haar gezicht begon te stralen, en stapte op meneer EzechiŽl toe. Zijn weinige haren waren nog wat grijzer geworden, zijn buikje was nog iets meer uitgezakt, maar voor de rest was ook bij hem nauwelijks sprake van enige verandering.
'Meneer EzechiŽl,' zei Nicole terwijl haar hand tussen zijn dikke, zoals altijd opvallend warme vingers verdween.

(Einde deel 18)

 

feedback van andere lezers

 • aquaangel
  lezen in een boek is altijd fijner dan vanaf
  beeldscherm in geknipte delen, maar ja, niets anders dan dit he xxx
  koyaanisqatsi: je kan het altijd uitprinten en bundelen natuurlijk... (smile)
 • miepe
  ik vind het een beetje jammer dat ik niet zelf mag beslissen over het leesstopmoment. In een boek zou ik natuurlijk al wat "tricheren" en gauw op bladzijde 93 gaan loeren waarom die nagels de glans verliezen. wordt ze geheime grafdelfster van de restaurantbaas die na zijn uren ook seriale killer blijkt te zijn?
  nu heb ik de indruk dat je een beetje rond de pot draait, maar dat komt door mijn vreselijke weet-liever-zo-snel-mogelijk-drang

  lees dus graag gauw door
  koyaanisqatsi: grafdelfster?? mmm... da's nog zo geen slecht idee...
 • lin
  Luc, ik vind de delen erg kort, dus ik ga met wat meer tussenruimte lezen zodat ik er enkele achter elkaar kan lezen. Je ziet me weer, lin
  koyaanisqatsi: goed idee... zou ik ook moeten doen... (smile)
 • doolhoofd
  Lesbische avances. http://www.youtube.com/watch?v=wCP1MUlThkg
  koyaanisqatsi: ;-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 9

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .