writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 20

door koyaanisqatsi

Nicole lag nog maar pas in bed toen het donderende geratel van ijzer en staal haar er van bewust maakte dat er een spoorlijn langs de slaapkamer liep. Ze kon de hospita moeilijk verwijten haar hier niet op attent te hebben gemaakt -wat ze waarschijnlijk bewust had nagelaten- daar ze zelf, toen ze de kamer kwam inspecteren, een hele tijd uit het raam had gestaard zonder er op te letten.
Ze maakte zich er ook geen zorgen over, was er van overtuigd dat ze spoedig aan de nachtelijke passages van goederentreinen zou wennen, en voelde zich bovendien vanaf het eerste ogenblik zodanig op haar gemak op haar nieuwe stek dat ze zich haar beslissing de kamers te huren geen seconde kon beklagen.
Haar ontmoeting met meneer Ezechiël was ook meegevallen. Weliswaar kon hij haar niet opnieuw aannemen voor de keuken -daarvoor had hij al twee mensen in vaste dienst- maar ze kon meteen beginnen als dienster mét de belofte dat van zodra de mogelijkheid zich voordeed haar vroegere betrekking van kokkin opnieuw de hare was. Het greintje ontgoocheling dat daarmee gepaard was gegaan, had ze weggeveegd met het toch niet belangrijke feit dat ze al meteen van niets of niemand meer afhankelijk was om in haar levensonderhoud te voorzien en, maar dan eerder speels filosofisch bedoeld, met de gedachte dat haar mooie nagels nu een langer leven beschoren waren.
Ze probeerde opnieuw met zichzelf te spelen maar net zoals in de ochtend lukte het haar niet op dreef te komen. Haar vagina bleef droog, geraakte zelfs lichtjes geïrriteerd en dus hield ze er maar mee op. Blijkbaar woog de mentaal loodzware last van het verschrikkelijke ongeluk nog steeds veel dieper door dan het herstel van haar leven dat ze eigenhandig op gang had getrokken. De stelling dat eender welke vorm van sex een ideaal geneesmiddel was voor eender welke kwaal, hield blijkbaar geen steek. Het tegenargument dat ze het medicijn niet lustte ging ook niet op, want als er één ding was waar Nicole zielsveel van hield, dan was het wel sex. Goeie sex, en veel.
De laatste ratelende geluiden stierven weg in de verte. Het werd muisstil in de kamer; een rustgevende stilte, dag en nacht verschil met de dreigende geluidloosheid waarin ze de twee vorige nachten had doorgebracht. Maar Nicole besefte hoe broos deze stilte was. Niet omwille van de zekerheid dat er opnieuw treinen zouden passeren, maar omwille van het onzekere karakter van haar directe toekomst. Want ze mocht haar nieuwe start dan wel niet gemist hebben, tegelijkertijd stond het als een paal boven water dat de gebeurtenis haar vroeg of laat opnieuw zou inhalen.

(Einde deel 20)


 

feedback van andere lezers

 • aquaangel
  je kan mooi schrijven maar dat wist je al dat ik dat vond ;)

  de omschrijving van muisstil is niet spannend, makkelijk ook he het woord muisstil, misschien een uitdaging om het anders te omschrijven, want wat is muisstil nu eigenlijk? Ze piepen of krabbelen met hun kleine pootjes.

  het werd stil in de kamer; ...................

  dank voor dit moois
  koyaanisqatsi: yr wlcm
  (toch zijn muizen stil hoor, zo lang ze overal afblijven tenminste)
 • miepe
  ik heb de indruk dat je het verhaal wl wil starten, maar je aarzelt of je wil tijd winnen

  de laatste zin ruikt naar spanning-potentiaal (mooi woord hé)
  koyaanisqatsi: vrees dat het verhaal al even bezig is...
 • lin
  Mooi deel!
  koyaanisqatsi: thnks
 • doolhoofd
  sexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsexsex
  koyaanisqatsi: :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 9

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .