writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 22

door koyaanisqatsi

Ervaringen slaan kloven tussen mensen. Nicole kon er van meespreken. Nadat meneer EzechiŽl haar had voorgesteld aan de collega's uit haar shift, had het sombere vooruitzicht dat ze met geen van hen enige affiniteit zou opbouwen zich van haar gemoed meester gemaakt. Misschien overdreef ze, maar de overtuiging dat geen van hen had meegemaakt wat haar was overkomen, bevatte genoeg cement om een ondoordringbare muur rondom haar op te trekken. Haar enthousiasme om er tegenaan te gaan was dan ook meteen getemperd, en van de glimlach waarmee ze had gehoopt vanaf haar eerste klanten extra tips te versieren kwam dan ook niets in huis. In contrast met haar voornemens straalde ze al bij haar eerste bestelling een vermoeidheid uit die normaal gesproken bij het einde van een drukke werkdag paste, en ook al herpakte ze zich na een tijdje, in haar hoofd sleepte ze zich naar het sluitingsuur dat gelukkig aan de vroege kant was.
Meneer EzechiŽl riep haar net na de sluiting even apart, vroeg hoe het vergaan was en deed zijn best haar te geloven toen ze prima zei. Hij wist wel beter, zag dat ze gebukt ging onder gevoelens die niet zomaar opzij te zetten waren maar liet niets merken en zag haar met gemeend medeleven samen met de andere meisjes de boel opruimen. Toen ze op het punt stond te vertrekken stelde ťťn van haar kersverse collega's voor om nog wat te gaan drinken maar daarvoor bedankte ze vriendelijk, waardoor ze de kans op een uitstekend luisterend oor liet ontglippen. Want wat Nicole niet kon weten, was dat Stacy nog maar enkele weken eerder haar man voor haar ogen onder een trein had zien springen.

(Einde deel 22)

 

feedback van andere lezers

 • aquaangel
  mooimooi
  koyaanisqatsi: thnks x
 • miepe
  altijd heel menselijk je Dingetjes (ja, je Dingetjes) en ook mooi natuurlijk
  koyaanisqatsi: mijn... dingetjeS...
  thnks
 • lin
  Is dat een Vlaamse uitdrukking:
  "kwam dan ook niets in huis"?
  Ik zou zelf gebruiken:
  "kwam dan ook niets terecht"
  Je schrijft heel onderhoudend!
  koyaanisqatsi: Vlaams??? Zuidnederlands misschien?
 • doolhoofd
  http://t.imgbox.com/aafExa5D.jpg
  koyaanisqatsi: ;-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 9

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 79 bezoekers online, waarvan 0 leden: .