writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

kindertijd van een vrouwenzot (1)

door pisatelj

Omdat ik werkelijk niet wil veranderen in één van die velen die hun kinderen en kleinkinderen tot vervelens toe trakteren op dezelfde onbetekenende verhaaltjes uit hun kindertijd -al dan niet sterk aangedikt - zal ik vandaag voor eens en altijd het belangrijkste uit mijn basisschooltijd verhalen.

Ondanks mijn opspelende misogynie van de laatste jaren, kan ik wel dat het slechte geslacht mij al heel vroeg aantrok. Ik hield al van vrouwen toen ik nog niet kon schrijven. Ik leerde vlug schrijven, want zij die het mij leerde was een lekker ding.

Tenminste voor ze last kreeg met haar schildklier (toen de tsjernobyl-wolk overtrok was ze wellicht buiten aan het tuinieren) . Het kon natuurlijk niets worden. Ze was veel te oud voor mij en ik lette verder veel te weinig op in haar andere lessen. Bovendien foefelde ik met de klaskalender en kende ik het wees gegroet Maria niet eens uit mijn hoofd.

Haar aan de haak slaan zat er niet in, dus droomde ik van haar oudste dochter. Op een onbewaakt moment toonde ik haar mijn fiere naaktheid, maar het 16-jarige wicht was niet onder de indruk. Ik richtte mijn pijltje dus maar op ander wild. Ik was toen zeven, zij was er acht. Lentes bedoel ik. Vier Spaanse en vier Vlaamse. Ze was half Spaans, zie je, al was haar Spaanse papa wel met de zuiderzon vertrokken.

Deze sloeg ik wel aan mijn haak - niet de papa, maar de dochter. Wellicht omdat ik ook over gemengd bloed beschik. Althans, zo denkt iedereen erover. Volgens de laatste berichten stam ik af van Chinese, Spaanse, Colombiaanse, Peruviaanse, Russische, Japanse, Italiaanse, Indiaanse en Turkse voorouders.

Daar was ze als halfbloed behoorlijk van onder de indruk. Voor ik het goed en wel besefte, kusten we op haar instigatie 'gelijk in de film'. Zij was bruin en ik kikkergrasgroen. Vervolgens misbruikte ik onze ontluikende relatie om reclame te maken voor mijn romantische kunnen bij ander vrouwvolk.

Dat leverde mij het gezelschap op van een vijf jaar ouder meisje. Die schuurde haar dubbel zo groot lichaam graag aan tegen dat van mij. Ik werd het welwillende slachtoffer van een vroegrijpe pedofiele. Een gouden zaak voor mijn reputatie op school, dat kan ik je wel zeggen.

In mijn jeugdige overmoed, ontdekte ik al snel dat 8-jarige meisjes het concept monogamie al helemaal begrepen hebben. Ze gaan zich minstens vragen stellen als hun vriendje drie verloofden rondlopen heeft. Toen ik bij wijze van experiment ook nog eens parfum in haar donkere kijkers spoot, kreeg ik te maken met een heuse relatiecrisis. De toorn van mijn moeder kreeg ik er gratis bij. Zij verzorgde het slachtoffer met natte doeken.

Mijn flirt met parfum -een eerste indicatie dat er in mijn toekomst Sm te voorspellen viel - deed mijn reputatie als charmeur tevens enig geweld aan. Maar aangezien er altijd vrouwen zijn die op klootzakken vallen, had ik gauw een ander bevallig kind aan mijn zijde. Daarmee vulde ik de tijd dat ik niet slaags raakte met jongens.

Ja, jongens die had je ook. Die hadden als functie dat je er op kon slaan om indruk te maken op meisjes. Zo sloeg ik er één een bloedneus om mijn tijdelijke ex te imponeren. Ze lachte mij lieftallig toe, maar daarmee had ik ze nog niet terug. Ik begon haar te negeren.

Zo zelfverzekerd was ik toen nog, dat ik dacht dat ik een psychologische oorlog met een vrouw wel zou winnen. Dat was buiten haar Spaanse temperament gerekend. Dat bleek de volgende dag al. Ze veinsde ziekte en ik ging voor de bijl. Mijn beschermingsinstinct speelde op. Speeltijd na speeltijd joeg ik haar na. Van al dat geren in de winterkoude werd ze echt ziek. Ze zat twee weken thuis en ik werd als vanzelf verbannen tot andere jachtterreinen.

 

feedback van andere lezers

  • miepe
    veel humor
    veel bluf
    een beetje te hoor
    maar was aangenaam lezen
    pisatelj: dank u, leuke commentaar

    Een beetje te is denk ik mijn stijl
  • Mistaker
    Dat beetje té bevalt mij wel ;-)

    Groet,
    Greta
    pisatelj: Merci, tis ni da k het express doe :-)

    Groeten,

    William
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .