writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Bizar en absurd

door backie

Beste lezer,

ik wil u bij deze mededelen dat ik tijdelijk geen gedichten en verhaaltjes publiceer. Niet dat u mijn amateurwerkjes zult missen, maar ik wil even de bizarre reden expliceren.
Sinds een drietal weken lijd ik aan de Ziekte van Alfabetacafasie, een wel heel zeldzame hersenziekte. Deze ziekte betekent dat ik één en dezelfde letter (in mijn geval de klinker 'u') steeds schrijf als een andere één en dezelfde letter (in mijn geval de klinker 'u'). Dus ik wil u bij deze waarschuwen: leest u in deze verklaring een 'u', dan kan dat gerust een 'u' zijn, maar evenzeer een 'u'. Begrijpt u?
Ik heb al m'n eerdere publicaties nagekeken en gelukkig blijkt deze rariteit niet aanwezig te zijn in het verleden.
Ik had laatst een afspraak met een hersenspecialist in Leuven. Daar heb ik allerlei testen afgelegd via MRI- en PET-scans. Daaruit bleken drie belangrijke dingen: 1) Ik heb dus met zekerheid de Ziekte van Alfabetacafasie. 2) Na de letter 'u' zal ik binnen enkele weken een tweede letter verwarren, enz., enz., enz., het ganse alfabet is aan de beurt. 3) Als alle letters aangetast zijn, zal de ziekte fataal zijn. Enkel als men niet te lang wacht kan een chirurgische ingreep me het leven redden.
En dit is het besluit na twee dagen afwegen en bespreken: we gaan niet afwachten. Ergens tussen februari en maart zal een chirurg een deel van m'n pariëtaalkwab verwijderen. De pariëtaalkwab heeft belangrijke functies bij ruimtelijk inzicht, aandacht, rekenen, lezen en schrijven. Ik ben verplicht bij bewustzijn te blijven aangezien ik elke minuut de letter 'u' zal trachten te pennen. Schrijf ik na een uur de 'u' niet als een 'u' maar als een 'u', dan zal de chirurg de ganse pariëtaalkwab wegnemen. Dus als u na de maand maart niets nieuws van mij leest, mag u gerust aannemen dat dit laatste echt gebeurd is. Dan zal ik bijna met zekerheid het ganse alfabet, m'n ziekte, mijn eigen naam en deze prachtsite allang vergeten zijn.
Dus beste, zie hier de reden van deze verklaring. Ik wil hiermee enkel getuigen dat het leven en het brein bizar en absurd kunnen zijn (net als mijn gedichten en verhaaltjes).
Veel succes met het schrijfwerk.

Mvg backie

PS: Het spijt me zeer, maar deze mededeling blijkt na 't herlezen geen enkele letter 'u' te bevatten. Puur tueval.


 

feedback van andere lezers

  • knuffieke
    Ik vindt het heel erg voor jou.. en hoop dat we toch nog van jou gaan horen.
    Kwens je veel sterkte.
    Groetjes, Sonia.
    backie: Hallo Sonia,
    geen nuud. Alles is tuch nug gued gekumen. Heb er al lang geen last meer van.
    Mariu
  • mobar
    Xeker bizarro, maar toch met humorritis,
    ik wens je veel sterkte, of moet ik U zeggen?

    backie: Jij mag altijd 'je' zeggen, mobar. Bedankt voor de positieve feedback. Vond het bijna te absurd om te publiceren. Dus het doet deugd om reactie te krijgen.
    Groeten. backie
  • geertje
    verder geen commentaar !
    backie...wegens het late uur (2.05u)
    en niet wetend...(durf het niet uit te spreken)
    geertje
    backie: Wat durf je niet uitspreken, geertje? Jij die alles en eeuwig zou spreken. Zeg het me de volgende keer.
    Tot wederhoren, m'n beste.
    groeten. backie
  • commissarisV
    Spunnend verhuul :-)
    backie: Dank u, cummissarisV. Neurulugische hersenkrunkel, hé.
    Tot wederhuren. backie
  • Vansion
    de zuster van de vriend van mijn overbuur zijn minnares lijdt aan hetzelfde. zij ging er helemaal aan tenonder. poor backie.
    backie: Dank u voor de oppeppende feedback, Vansion. Ik word mimespeler zolang het nog kan. Visuele poëzie!
    groetjes. backie
  • harmandi
    Ik zou je eugenlujk aanraden juust heel veel te schrujven nu je deze aandoenung hebt. Ik ben ervan overtuugd dat het heel wat fraaue werkjes zal opleveren!
    backie: Zoals u zelf merkt is deze aandoening een echte computervirus aan het worden. Iedereen heeft er van, jij nu ook al. Straks moeten we geen titel boven ons gedichtje plaatsen, maar wel welke letter we verwarren. Om het verstaanbaar te houden.
    Hartelijk dank en groeten. backie
  • Draakje
    Leuk om lezen. Vooral de toevoeging van de laatste lijn vind ik het kersje op de taart.
    backie: Dank u voor de lovende woorden, Draakje. Ik wist niet of het zonder de 'PS' duidelijk genoeg was. Als schrijver wist ik natuurlijk om welke letter het ging, maar als het als lezer verstaanbaar was.......
    groeten. backie
  • maridava
    Zeer vlot gelezen, gewoon absurd en prachtig. Succes.
    backie: Hartelijk dank, maridava, voor deze niet-absurde feedback.
    PS: wanneer lezen we nog iets van jouw hand? Iets in de aard van het boek dar u ooit wil schrijven.
    groeten. backie
  • lodius
    Heel grappig,
    Heb heel hard gelachen tijdens het lezen.
    Echt leuk
    ps
    Ik hoop dat je mijn mail hebt ontvangen.



    lodius
    backie: Ik kan er niet mee lachen, ludius. Het is vreselijk.
    Ik heb je mail untvangen en al geantwuurd.
    Bedankt. backie
  • erinneke
    Grandioos!!!! Terwijl ik het verhaaltje las vond ik het al bijzonder leuk geschreven, maar toen ik aan het einde toekwam was ik overdonderd door de vernuftigheid (geen idee hoe je dat schrijft en of het een woord is) ervan. dit is één van de betere dingen die ik al gelezen heb en ik ben er zondermeer helemaal weg van! zit nog steeds met de slappe lach en loop te vloeken dat ik dit niet zelf bedacht heb. SUBLIEM
    backie: Hartelijk dank erinneke, voor zoveel eer. Weet je waar ik blij mee ben. Dat ik waarschijnlijk een heel klein aandeeltje heb in je laatste gedicht. Ik zal straks feedback geven, maar ik wil langs deze weg laten blijken dat ik blij ben dat ik, ondanks de weinige inspiratie die ik momenteel zelf heb om te schrijven, toch nog onbewust iemand kan aanzetten tot iets mooi's.
    groetjes. backie
  • dichtduvel
    Great! Grtz, Jef
    backie: Thanks Jef.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .