writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 24

door koyaanisqatsi

Nicole zat aan het vierkante tafeltje dat tegen het raam stond in de kamer die ze als living beschouwde. Ze probeerde te genieten van haar lunch van beschuiten, confituur en thee, maar er spookte te veel door haar hoofd om met waardering voor de smakelijke eenvoud te kunnen eten. Eenzaamheid en strijd zouden voorlopig de hoofdingrediŽnten van haar bestaan blijven en van normaal functioneren een vermoeiende onderneming maken. Ze bekeek haar vage spiegelbeeld in het vensterglas, overwoog haar haren opgestoken te houden en een tatoeage op ťťn van haar schouders te laten zetten. Wat ze precies in haar huid zou laten drukken wist ze nog niet, maar ze was bereid haar hersens te pijnigen om iets origineelste bedenken.
Ze nipte van haar thee en keek door het raam, naar de huizenblokken in de verte, waar hier en daar was op de balkons te drogen hing. De treinsporen onder het raam bakenden de grens af van de betere buurt, die begon waar ze haar intrek had genomen, en liepen als een soort vestingmuur die de bewoners van de overkant moest ontmoedigen om de oversteek te wagen, tot aan de rivier die de stad in zo goed al twee gelijke delen spleet.
Ze stond recht, ruimde op en begaf zich naar de slaapkamer om zich klaar te maken om naar De Kippenren te vertrekken. Ze deed haar badjas uit, hing hem keurig aan het haakje aan de deur en trok de kleine maar gerieflijke kleerkast open om fris ondergoed uit te kiezen. Terwijl ze stond te twijfelen tussen een eenvoudig setje van katoen en haar beha en slipje van zwart kant schoot haar een idee voor een tatoeage te binnen.

(Einde deel 24)

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  En dan eerst weer met Nicole verder gaan ...
  Nog ťťntje dan.
  x
  koyaanisqatsi: One for the road?
 • miepe
  mooi tafereŽel!
  koyaanisqatsi: thnks
 • aquaangel
  kan je wel even mijn schouder tonen, met daarop een leuk idee ;)

  xx
  koyaanisqatsi: te laat!
 • lin
  Ik ben aan het bijlezen! Leuk deel. Ik miste een spatie in: "origineelste" Groet, lin
  koyaanisqatsi: ik ook...
 • doolhoofd
  De mijne: http://fc07.deviantart.net/fs70/f/2014/011/3/a/3a0520e9733073df854a8609c685fc51-d6efec0.png
  koyaanisqatsi: :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 10

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .