writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het bloedbroederschap III

door Hoeselaar

Deel drie

Die eerste avond bij tante Sophie verliep heel anders als dat hij tot nu toe gewend was. Bij mama kon hij zich gewoon naast haar neerploffen en dan zijn gameboy bovenhalen maar bij tante durfde hij dat niet. Zo bleef hij gewillig alle programma's volgen die tante bekeek zonder eenmaal tussenbeide te komen. Voor het slapengaan rinkelde het mobieltje, het was tante Sophie die opnam en direct het toestelletje doorgaf aan Arno. Dat is voor jou, het je mama, zei tante, hij nam gretig het toestel in zijn handen en riep:" Hééééé mammmss! Het tot zojuist nog betrokken gezicht klaarde met elk woord van mama op, het leek alsof alle donkere wolken opeens verdwenen waren. Hij vertelde wat hij die dag zoal beleefd had en over tante die met hem naar de tv aan het kijken was, over het meisje daar bij de bakker en over de hoge bergen die hij van hieruit heel goed zien kon. Omdat tante nog even aan het woord wilde gaf Arno het toestelletje terug, hij hoorde aha en tja en achzo en als laatste, ben blij dat je me dat zei, nu weet ik tenminste, maar verder kwam ze niet omdat er aan de andere kant werd neergelegd. Mama groet je nog en ze belt morgenavond opnieuw.
Het was een stralende ochtend maar daar had Arno weinig aan. Hij was in een gevecht verwikkeld met een reuzengrote haan, die alsmaar naar hem riep, kiekerikie, kiekerikie en zijn bed probeerde te veroveren. Hij vocht met alle middelen die hij maar ter beschikking had maar niets hielp. Hij zag hoe dat de bek nu boven hem hing en de snavel tot juist aan zijn ogen kwam, Arno wilde weg rennen maar dat lukte niet zijn benen waren loom juist alsof er geen leven in was? Hij sloeg met alles om zich heen en schreeuwde het uit, ga weg! Ga weg lelijk beest ga weg. Op de achtergrond hoorde hij zijn naam roepen, en weer en weer en daar stond tante over het bed gebogen.
"Met wie was jij zojuist in een gevecht verwikkeld, had je een nare droom. Hoor eens hoe dat de haan al roept, hij wil dat je opstaat hoor!"
Het was tante geweest die hem uit de klauwen van dat ondier redde en nu zijn hand vasthield, "Kom op de wastafel wacht op je en de tandenborstel heeft vrijaf genomen om met jouw kiezen te mogen spelen".
"Als je klaar bent staat onder het ontbijt al voor je gereed" Tante had een klein bankje onder de wasbak geplaatst zodat hij beter aan de kraan komen kon, en aan de andere kant lagen zijn kleren klaar voor aan te trekken.
"Arno ben je klaar want er is bezoek voor jou, men wil je kennen leren

 

feedback van andere lezers

 • Ghislaine
  Topklasse. Zie tip in het tweede deel. Kijk ook eens naar de zin, waarin je de mobieltje staan hebt. Het moet,'het mobieltje' wezen.
  Hoeselaar: Het is soms verwarrend, als ik gsm schrijf dan moet het "de"zijn en bij mobieltje dan weer "het" terwijl het toch om een en hetzelfde toestelletje gaat.
  Maar je hebt gelijk, het leest zich meteen veel beter,bedankt voor het lezen en de wederkerende hulp

  Willy
 • miepe
  wat hebben die twee gekonkelfoesd aan de telefoon.... ja DAAR zit vast je vervolg in
  maar ook in dat blonde meistje...
  Hoeselaar: Heb geduld meer kan ik nog niet zeggen, je zal wel zien. Toch ben ik ook weer blij dat ik je nieuwsgierig heb kunnen maken

  Willy
 • yrsa
  Het weglaten van de alinea's en andere leestekens stoort echt een beetje de inhoud van het verhaal, wat zo zonde is, want hoewel er niet echt iets spectaculairs gebeurt wil ik toch wel verder lezen.


  Hoeselaar: Je weet niet hoeveel moeite ik me geef om dit toch maar in goede banen te leiden, maar toch komt weer die ongeduld naar boven drijven

  Willy
 • henny
  Inhoudelijk erg leuk. Leestekens, aanhalingstekens, dubbele punten. Koop er eens een zakje van. ;)
  Een voorbeeld geef ik je.
  haan, die alsmaar naar hem riep: "Kiekerekie, kiekerekie," en zijn bed probeerde te veroveren.
  Ziet u nu dat het beter leest?
  Hoeselaar: Ook hier weer mijn excuses aanbieden en bedanken voor de strenge leermeester

  Willy
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .