writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het bloedbroederschap X

door Hoeselaar

Arno is in vele opzichten een mooie jongen, hij heeft donkere kijkers die je doen duizelen en dan heeft hij zo een speciale huidkleur die niet helemaal blank te noemen is maar ook niet echt zuiders aanvoelt. Hij is gewoon een ventje om te stelen en dat vindt Erica ook.

"Waarom zeggen mensen zoiets ik ben toch maar op bezoek hier en tante en iedereen kent tante toch"
De politieman streek even over het bolletje van Arno als wilde hij zich verontschuldigen wat boze deze tongen beweren.
"Mensen die in het leven niets betekenen zeggen zulke dingen, dat doen ze gewoon omdat ze gefrustreerd raken en jaloers zijn, die ze dan verdenken dat ze een extraatje van hierboven te krijgen".
Tante Sophie meende de volgende ochtend, dat het iemand uit het dorp geweest moest zijn die de diefstallen gepleegd had. Want als zij er van uit ging hoeveel dat de mensen hadden opgegeven aan gestolen goederen, moesten ze wel met vijf vrachtwagens aangerukt zijn. Als dit werkelijk het geval was, dan moesten de bewoners wakker geworden zijn van al dat lawaai.
Wat tante Sophie erg vond was de inbraak in het plaatselijke museum. Dit is iets van het hele dorp en als men dit bestal dan kwam dit gelijk aan. Verder kwam ze niet want er werd gebeld en op de deur geklopt op een manier die aan een overval deed denken. Ze liep naar de deur toe en stond even perplex.
"Woont hier een persoon van het mannelijke geslacht die niet geregistreerd is".
"Pardon"?
"Ja, woont hier een jonge man die niet in het bevolkingsregister ingeschreven is, en die men verdenkt iets met de overvallen te maken te hebben"
"Pardon? U bedoelt mijn neefje? Laat me niet lachen. Als ik de kranten geloven mag is hier zoveel gestolen dat men het met een treinwagon had moeten verplaatsen."
"Arno, kom eens, laat je boeventronie een zien, want anders gaan deze politiemensen toch niet weg".
"Ja, maar ze waren zeker met vijf, en vandaag de dag gebruikt men kinderen omdat die niet veroordeeld kunnen worden. Trouwens die anderen zijn ons ook al bekend."
"Mag ik vragen wie u zulk een onzin vertelt heeft," terwijl ze Arno tegen zich aan duwde. "Deze" en ze duwde noch Arno nog krachtiger tegen zich aan. "Deze, heeft alle nachten dicht tegen me aan geslapen, ik zou het bemerkt hebben mocht hij 's nachts opgestaan, en uit het huis geslopen zijn. Trouwens, onze Arno heeft dit niet nodig, hij komt uit een wel opgevoede familie die niet op rooftocht hoeft te gaan.
Trouwens, mag ik uw identiteitsbewijs eens zien, u kunt me hier wel vragen stellen, maar dan zou ik graag willen weten met wie ik hier voor mijn deur praat".
Even later kwam Erica al huppelend aangelopen en klopte op het venster. Arno opende haar en vertelde opgewonden en met grote ogen wat er zojuist voorgevallen was. Het meisje was een en al oor en in haar fantasie zag ze al hoe dat haar vriendje geboeid in een grote boevenwagen moest stappen

 

feedback van andere lezers

 • Ghislaine
  Meesterlijk neergezet.
  Hoeselaar: Dank je wel, natuurlijk ken ik niets van een politieoptreden maar ik vermoedt dat die zo zou kunnen gebeurt zijn.

  Willy
 • yrsa
  Het leest als een trein, dat is één ding wat voorop staat. Met de inhoud zit het dus echt wel goed.
  Toch blijf ik wat fouten zien, waaronder weer het gebruik van leestekens en het inlassen van een nieuwe alinea e.d.

  Wat het politieoptreden aangaat, ik denk dat je dat aardig rea neergezet hebt.

  Ik lees het echt graag!!!
  Hoeselaar: Dank je wel voor het mooie en waardevolle compliment. wat die leestekens betreft; waarvoor bestaan er correctors. Nee, alle gekheid op een stokje, ik doe me moeite maar doordat ik soms eens last heb van woordblindheid overzie ik zulke kleine dingen

  Willy
 • henny
  Wat is het toch makkelijk om meteen met het vingertje te wijzen. Een uitstekend vervolg!
  Hoeselaar: Henny je laat me blozen maar niet te min bedankt

  Willy
 • miepe
  ok! ik ga door
  (en laat de foutjes staan?)
  Hoeselaar: Dank je wel leuk dat je me lezen wilde

  Willy
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .