writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 34

door koyaanisqatsi

Nicole stapte op, toonde haar splinternieuwe buspas aan de chauffeur en ging precies in het midden van de bus, recht tegenover de middendeur, zitten.
Ze keek op haar horloge: het was kwart voor twee; tenzij de bus vlot door het verkeer geraakte zou ze te laat komen. Het laten nemen van pasfoto's en het aanschaffen van een buspas had abnormaal veel tijd in beslag genomen. Eerst had de fotograaf problemen gehad met zijn camera, vervolgens liet de computer op de abonnementendienst van de vervoersmaatschappij het afweten. Volgens Nicole was nog maar eens bewezen hoe fragiel de voordelen van de moderne technologieŽn wel waren. Het was absurd om er je volste vertrouwen aan te geven, te rekenen op hun niets ontziende, zogezegde efficiŽntie die van het begrip snelheid bijna een levensvereiste had gemaakt.
Terwijl Nicole dromerig naar buiten keek, begon ze te overwegen om zo gauw mogelijk ander werk te zoeken. Meneer EzechiŽls belofte dat ze opnieuw als kokkin aan de slag kon van zodra er een plaats in de keuken vrijkwam, kon haar onrust niet tot bedaren brengen. Natuurlijk, het personeelsverloop in restaurants zoals De Kippenren was meestal groot, maar dat was geen garantie om snel opnieuw haar beroep te kunnen uitoefenen. Bovendien was al na een paar dagen opnieuw in het restaurant te werken het besef beginnen groeien dat ze wel eens wat anders wilde doen dan eindeloos kippengerechten bereiden. De Kippenren mocht in zijn genre dan wel een prima zaak zijn, de menu's die er werden geserveerd waren voor iedere zichzelf respecterende kok van een deprimerende eenzijdigheid: kip klaargemaakt op tientallen manieren en in evenveel verschillende vormen, opgediend met voorspelbare slaatjes en sauzen en de quasi onontbeerlijke frieten -en daarmee was de spijskaart van De Kippenren zowat uitgepraat.
Nee, er moesten andere mogelijkheden zijn, dacht Nicole, en toen de bus ter hoogte van een reisbureau halt hield en haar oog op een promotieaffiche voor een cruise viel, schoot haar een idee te binnen. Een schitterend idee zelfs, als het aan haar lag.

(Einde deel 34) 

feedback van andere lezers

 • miepe
  een leuk uitzicht!

  koyaanisqatsi: en proper
 • aquaangel
  x
  koyaanisqatsi: thnks xx
 • doolhoofd
  http://scrp.org/wp-content/uploads/2014/09/we-can-do-it.jpg
  koyaanisqatsi: :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 8

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 7 bezoekers online, waarvan 0 leden: .