writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 38

door koyaanisqatsi

Het bewegen van zelfs maar een pink was genoeg om een bijtende pijnscheut door Nicole's hersens te jagen. Haar voorgevoel was uitgekomen: ze was beter niet met Stacy meegegaan. Voor het eerst in jaren had ze te veel gedronken, en dat was haar zuur opgebroken. Thuisgekomen had ze eerst op de toiletbril gepist, vervolgens zowat haar hele maaginhoud uitgekotst en uiteindelijk een woelige slaap doorstaan die haar allesbehalve enige recuperatie had bezorgd.
Ze keek op de klok. Hoewel het nog maar tien uur was en ze pas om twee uur opnieuw aan de slag moest, vreesde ze niet in staat te zijn om te gaan werken. Het bier en de wijn leken ieder vezeltje van haar lichaam te hebben vergiftigd. Wat een oneerlijke prijs moest ze betalen voor een gezellig avondje uit. Om te beginnen was Stacy's vriendin erg meegevallen. Een mooie meid trouwens: donkere huid, gitzwarte haren, knap lijf. En beslist geen domme koe. Wist over van alles en nog wat mee te praten en kende bovendien wat van jazz. De club zelf was ook oké. Een oude, sober ingerichte kelder, een rustig publiek en, toevallig, een optreden van een goede band met, niet onbelangrijk voor de drie vrouwen, een knappe trompettist. Alleen, naarmate de alcohol de overhand had genomen was hij in Nicole's ogen meer en meer gelaatstrekken van Podgorny gaan vertonen. Nicole wist niet of de dronkenschap, de verbeelding of de waarheid er een rol in speelde en zweeg er over in alle talen. Ze wilde de pret niet bederven, Stacy niet aan haar ervaring herinneren en haar vriendin niet met hun miserie vervelen. Stacy's vriendin… Nicole was zowaar haar naam alweer vergeten. En ze meende haar al een keer gezien te hebben. Maar dat, daar was ze van overtuigd, zou wel verbeelding geweest zijn.

(Einde deel 38)


 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Daar hebbie 't al!
  x
  koyaanisqatsi: idd

  :-)
 • miepe
  niks op aan te merken!
  graag gelezen is een gewoonte!
  koyaanisqatsi: de macht de gewoonte...
 • aquaangel
  volg miepe
  koyaanisqatsi: meestal volgen ze een auto (in de films dan)...
 • doolhoofd
  Voorkom een kater...
  blijf dronken!
  koyaanisqatsi: het credo bij uitstek van de (onverbeterlijke) zuiplap :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 7

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .