writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Volgt u nog?

door Feniks

Kijk, ik ben een heel pragmatisch en behoorlijk apolitiek mens. Ik onthoud me dan meestal ook van enige commentaar als politieke thema's worden aangesneden. Maar soms heb je zo van die momenten dat je denkt 'is dit echt?'.
Er zijn ogenblikken in je leven waar de realiteit het haalt van de fictie.

Zo ook gisteren. Als politiek een spel wordt van het dreigen om beslissingen te nemen, terwijl je hoopt dat de tegenpartij er alles aan zal doen om te verhinderen dat je die beslissing zal nemen.
De tegenpartij op haarbeurt wil niet verhinderen dat je een beslissing neemt omdat ze weet dat het je achteraf zal berouwen. Maar wanneer het er op uit dreigt te draaien dat je dan toch die knoop zal moeten doorhakken, komt de tegenpartij uiteindelijk toch in actie omdat ze, zoals eerder gezegd, dat eigenlijk niet wil laten gebeuren.
En die tegenpartij wordt dan boos. Ze vindt het niet leuk dat ze gedwongen werd om te verhinderen dat er gestemd werd, omdat het haar dan kan verweten worden dat ze tegenwerkt.

Wel op zo'n momenten krijg ik het moeilijk. Dan loopt mijn emmer over en komt mijn stoomketeltje zwaar onder druk te staan.
Op zulk moment kan ik maar tot één besluit komen. Moeilijke dingen gemakkelijk maken is moeilijker dan van gemakkelijke dingen iets moeilijk te maken.

Volgt u nog?

 

feedback van andere lezers

 • miepe
  het was alvast leuk volgen!

  heel nuchtere gedachten
  ggg!
  maar ja, je bent dan ook pragmatisch en dus ook vanzelfsprekend
  klopt hoor, feitelijk
  Feniks: Soms ben ik pragmatisch en soms ook weer niet.
  merk je misschien nog wel 'es!
 • sproet
  de logica zelve! volledig kunnen volgen.
  :))
  Feniks: Ha, daaruit blijkt je intelligentie! ;)
  Even kijken of je nog volgt bij wat volgt!

  ... wordt vervolgd...
 • Hoeselaar
  Nu heb je dan toch de kant van de politiek gekozen, kan ook niet anders. We worden of we het nu willen of niet door de politiek geleefd.
  Je staat er mee op, leest, hoort, ziet er over, en dan denk ik tja, iets dat met een beetje gevoel en tact en natuurlijk gezond verstand te regelen valt, waarom wordt zoiets dan zo tot een banaal spelletje herleidt.

  Willy
  Feniks: Hoi Willy.
  Soms moet je de dingen wat banaliseren om ermee te kunnen leven. Het politieke spel houdt onze maatschappij overeind. Maar 't moet dan wel serieus gespeeld worden h
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .