writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De scheiding (3)

door Julien_Maleur

Met weemoed dacht hij terug aan hun eerste huwelijksjaren. In gedachten hoorde hij opnieuw haar stem toen ze hem haar jawoord gaf. In voor- en tegenspoed hadden ze beloofd. En opnieuw voelde hij haar hand beven, toen hij de ring aan haar vinger schoof. Wat zag ze er toen lief en teder uit en toch zo breekbaar. Hoe had hij het aangedurfd de verantwoordelijkheid op zich te nemen om haar gelukkig te maken. Later, tijdens de huwelijksnacht, nadat ze zich van het bruidswit had ontdaan, ontpopte ze zich tot een hartstochtelijke minnares. Vele nachten na elkaar had ze hem uitgeput, terwijl hij haar lichaam gulzig in bezit nam. Dit kwam echter tot een einde, toen ze zwanger werd. Haar hartstocht verdween en ze wou hem nog maar zelden ontvangen. Ze was voortdurend bang om haar vrucht te verliezen. Dan beviel ze van een zoon. Hij was dolgelukkig met het kind. Michel was fier op zijn zoon. Maar zijn echtgenote beschouwde het kind als haar eigendom. Ze omgaf het met liefdevolle zorgen en bekeek hem wantrouwend wanneer hij in de buurt kwam. Het was in die periode dat hij bij de radionieuwsdienst was komen werken. Vanaf toen verdiende hij beter zijn brood, maar de grote doorbraak was tot op heden niet gekomen.

 

feedback van andere lezers

 • sproet
  zie commentaar bij (2)
  gr, sproet :)
  Julien_Maleur: dank je, Sproet
  groeten
  JM
 • ERWEE
  ik hoop hier op een snel vervolg

  technisch sterk geschreven
  Julien_Maleur: Het vervolg komt zeker.
  groetjes
  JM
 • henny
  De stukjes zijn wel erg kort, dat mag van mij iets langer.
  Je schrijf regelmatig wou. Dat is spreektaal. Wilde is beter, het is maar een tip
  Julien_Maleur: Je hebt gelijk, Henny, maar aanvankelijk werkte ik per hoofdstuk. Resultaat: niemand las het. Commentaar: de stukken waren te lang. Vandaar dat ik thans een pagina A4 per keer publiceer. Bovendien vraagt mij dit minder tijd en heb ik meer tijd voor mijn andere projekten.
  groetjes.
  JM
 • aquaangel
  in voor- en tegenspoed zou ik schrijven
  hier en daar een komma teveel wat tijdens het lezen hapert
  dit stukje is een beetje een opsomming en minder inlevend als het misschien bedoeld moet zijn
  Julien_Maleur: Dank voor interesse en fb. Zal het nog een opnieuw bekijken en iets beklijvender kan maken.
  groeten
  JM
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .