writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

onschuld

door sproet

Nee, laat het niet waar zijn! Ik heb het niet gedaan lieve mensen. De site sloeg tilt, de scores klopten niet meer, feedback krijgen of geven lukte niet meer. Ik ben pas aangesloten en het loopt al fout. Ze gaan toch niet denken, dat ik er voor iets tussen zit?
Waarom slaat mijn denken op til? Helder blijven, inademen en rustig uitademen. Een computer is een machine en machines doen niet altijd wat je van hun zou verwachten.
Waarom trekt mijn maag samen en moet ik zo dringend? Opnieuw, ik zit er voor niets tussen.
Telkens zaken fout lopen, begint mijn brein op volle toeren te draaien. Mijn laatste handelingen probeer ik me voor de geest te halen. Heb ik geknoeid, verkeerde toets gebruikt, gedelete waar ik hoefde te enteren, etc…het is net of ik zit op de mallemolen, de mallemolen van mijn eigen gecreëerde verzinsels.
Waar ik het vandaan haal om alle schuld naar mij te trekken? Ik zal het even uit de doeken doen. Het begint bij mijn naamgeving: ze hebben mij "Trees" genoemd, ik zie jullie al knikken. Hoe vaak en in welke omstandigheden wordt mijn naam niet gebruikt of beter misbruikt. Het is voor de hand liggend, die "Trees" zal het wel weer gedaan hebben.
Ik behoorde niet tot de voorbeelden van de klas, vloog bij het minste buiten de klasmuren. Ook daar was mijn naam een schuldaanduiding. Ik ben er niet door getraumatiseerd, maar het wandelt rustig met mij mee en nu en dan…komen de herinneringen weer.
Er was niet veel dat ik goed deed of anders gezegd: er was niet veel waar ik zin in had om goed te doen. Ik maakte liever lol, de juffen vond ik stom, de lessen saai. Ze deelden jammer genoeg niet mijn mening en dat bezorgde me menige strafstudie. De jaren van verstand kwamen ook bij mij, anders geformuleerd, ze deden mij tot de jaren van verstand komen. Ze besloten unaniem dat ik het derde middelbare beter zou overdoen. Het was zo een boeiend jaar dat ik het met plezier overgedaan heb! Mijn ouders hadden het ondertussen door dat mijn naam mij parten speelde, ik liet het hun tenminste geloven. Ze veranderden me van school en van naam. Het mirakel geschiedde, mijn ouders schreven me in de school in als: "Theresia" en ik werd nog heiliger dan heiliger. Ik gaf tenminste de schijn en liet mijn aureool schitteren in de omgeving van de nonnekes. Ik haalde mijn scha in, deed ik twee jaar over het derde jaar. Ik deed ook maar twee jaar over de laatste drie jaar. Ik slaagde voor het vijfde en zesde jaar humaniora via middenjury. Gedaan met lachen, plots zeiden ze in mijn vorige school, we wisten dat ze het kon. Idioten, als jullie wisten dat ik het kon, waarom maakten jullie dan een pispaal van mij?
Ik was niet langer een geval waar ze geen weg mee wisten, ik deed er nog een paar jaartjes bij.
De weemoed naar mijn delinquente jaren liet me niet los en ik bleef balanceren op de grens van het toelaatbare. Ik ben als rebel geboren en als rebel zal ik sterven. Ik wil ook niet anders, maar ik wil ook graag gezien worden. Nee, ik ben niet schizofreen, ik daag uit, ik provoceer, ik protesteer en ik betaal daarvan vaak het gelag.
Dat graag gezien worden, dat is de essentie. Deze morgen toen ik merkte dat het op de site allemaal fout liep en ik dacht en nog altijd denk: " het is toch niet mijn fout?" Deze morgen had ik het weer, ik ben de schuldige van de storing! Wat heb ik fout gedaan?
Ik heb nu iets, het schrijven, waar ik mezelf in kan zijn en zie, ik heb het weer verknoeid. Ze gaan er mij uitzetten, wat zeg ik: buitensmijten.
"Trees, verdwijn en maak dat je nooit meer, onder geen enkel pseudoniem, je nog inschrijft."
Lach maar, ik was in paniek en ik kan het nog niet bevatten, dat ik het niet was.
Hoewel, morgen in de krant: "Nieuw lid haalt een ganse site overhoop, de gevolgen zijn niet te herstellen. Kostbaar materiaal is verloren gegaan, honderden schrijvers willen haar levend villen. Momenteel is ze niet bereikbaar voor enig commentaar. Ook naar de beweegreden tast men in het duister..."

 

feedback van andere lezers

 • Ghislaine
  Dan sta ik morgen bij je op de stoep, niet om je te vermoorden wel om je in de boeien te slaan :-)
  sproet: wees mild en geef mij nog een kans, ik zal het nooit meer doen! beloofd! :))
 • ERWEE
  Supperlol!
  En ge moogt gerust zijn Theresia, ik, ERWEE, heb de boel zitten hacken.
  btw: ooit in lang vervlogen tijden heb ik nog de dansvloer onveilig gemaakt met een Theresia. Zo op enen tegel weg en weer. Waarde gij dat misschien?

  deze even meegeven:

  delinquentie jaren => delinquente zonder i

  wat zeg ik: buitensmijten. => : na ik

  verdwijn en maakt => geen T bij maak
  sproet: bedankt ERWEE dat je de schuld van het hacken op u wilt nemen, het voelt goed. bedankt voor de correcties. en als ik op je tenen getrapt hebt bij het dansen, sorry. :))
 • Francis
  Mindfucking wat je doet
  vindt ik wel leuk, voor de mensen die er in trappen...
  sproet: mindfucking, ik ben het gaan opzoeken, sm voor de geest! bah, doe ik dat echt? enfin, ik amuseer er mij wel mee.
  bedankt :))
 • SabineLuypaert
  die strafstudiez zijn ongetwijfeld het gevolg van een groot geval van misverstaandheid en domme onwetendheid door andere golflengten die de schuldaanduidingen van die lelijkaards enkel camoefleren in hun noeste pogingen snugger over te komen zenne. TRrezekes dienen daar niet voor en elke medelezer met een greintje verstand ziet dat van vijf straten ver :-d echt dees is een ZWAAR HUMORISTISCH STUKSKE dat hier menig lachkramp verzorgde (al leef ik als grote verstaander wel mee met al het leed dat je doorstond zenne ;)-


  sproet: bedankt voor de lange zin, ik kwam in ademnood om hem in één ruk te lezen. :))
 • lief
  what's in a name Trees, mijn moeder heette ook Trees dus ik begrijp wat je bedoelt, ik zelf maak me ook schuldig aan het gebruiken van jou naam in mijn verhaal(het vermoeide model)
  zelfs de naam Trees zou je als vermoeiend kunnen ervaren.
  Ik hoop dat je het niet erg vindt als die verpleegster Freddy gaat verzorgen, hoe en wat kun je in de volgende delen lezen al denk
  ik dat het een geen hoofdrol wordt maar dat hangt een beetje van Freddy af......

  ggl dit stuk geweldig Sproet!

  liefs
  sproet: als je tips nodig hebt hoe een Trees verpleegster werkt, laat maar horen, ik heb heel lang geleden het diploma behaald.
  bedankt voor de fb en ik lees met spanning jou verhaal,maar ik kan niet scoren of reageren op jou verhaal. wat nu niet kan zal hopelijjk wel opgelost geraken. opgelucht, dat het niet mijn schuld is! :))
 • pisatelj
  Ik denk niet dat je nog meer Schorpioene kunt zijn.

  Je fan van het eerste uur,

  William


  sproet: bedankt visje, jij kan het weten, je bent tenslotte ook een waterteken en het enige teken zonder voeten of poten.
  liefs, trees :)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .