writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Alfa Romeo gang.(2)

door Julien_Maleur

De politiek zat erg verveeld met de overval op het postkantoor in de rue de Bordeau. De daders hadden een van de vrouwelijke bedienden als gijzelaar meegenomen en de politie had geen enkel spoor. Wel had een van de politieagenten, die in de patrouillewagen zaten, die de gangsters een eind had achtervolgd, de nummerplaat van de dievenauto kunnen noteren. Maar daarmee waren de speurders niet erg geholpen. De nummerplaat was vals!
De hoofdcommissaris kreeg heel wat onplezierige telefoontjes, zowel van regeringsleden als van de procureur des konings en van de procureur-generaal. Ook de burgemeester had hem al om uitleg gevraagd. Hij had dan ook strikte orders gegeven: alle manschappen waren in staat van alarm en elk personeelslid werd teruggeroepen uit verlof. Iedereen was in stand-by.
De getuigen van de hold-up hadden geen nauwkeurige persoonsbeschrijving kunnen geven van de daders, van wie het gezicht verborgen was gebleven. Het inkijken van de fotoalbums met personen, bij de politie gekend voor gelijkaardige feiten, was eveneens zonder resultaat gebleven. Het feit dat de overvallers een nylonkous of masker over het hoofd hadden getrokken was hiervan natuurlijk de oorzaak.
Toen de inspecteurs Leroy en Spitaels zich in zijn bureau aanboden, zei de hoofdcommissaris somber:
'Het wordt ernst, jongens. Jullie moeten meer dan je best doen. We kunnen niet dulden dat al het gespuis in onze stad zijn slag komt slaan. En dat ze nu ook nog beginnen met het nemen van gijzelaars! Waar zal dat eindigen? Hopelijk wordt de vrouw niet vermoord. Haar man is al komen opdagen. Hij was buiten zichzelf van onrust. Ze hebben pas een baby van zes maanden oud.'
Het rinkelen van de telefoon onderbrak zijn betoog. Naarmate hij luisterde werd de uitdrukking op zijn gezicht ernstiger. Dat was geen goed teken. Zodra hij de hoorn had neergelegd wendde hij zich opnieuw tot de beide politie-inspecteurs:
'De gegijzelde vrouw, Louise Bernard, werd op de autosnelweg gewoon uit de auto geworpen. Een andere auto is over haar heen gereden. Ze werd overgebracht naar het St. Pietershospitaal, maar men heeft niets meer voor haar kunnen doen. Ze was al dood bij aankomst. Dit wordt heel erg. Het gaat nu om moord!'.

 

feedback van andere lezers

 • aquaangel
  is het geen Bordeaux in plaats van Bordeau? Ken die straat niet hoor haha maar het leek me zo..

  het leest aardig, als Baantjer ;) xxx
  Julien_Maleur: Dank je Aquaangel. Ik zoek de straatnaam op.
  P.S.: Het is een straat in de onmiddellijke omgeving van het Zuidstation in Brussel.
  groeten
  JM
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .