writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

het enige verschil tss een slet en een niet-slet is lef (9)

door pisatelj

Niet gepanikeerd natuurlijk. Ik genoot mijn opleiding tot mannenverslindster immers bij mijn grootmoeder zaliger. En die had voor zover ik wist, nooit van haar leven betaald voor levensmiddelen. Ze palmde meteen elke leverancier in, of ze nou gebraden kippen, melk of brood leverden. Een blik van haar en het was al meteen van: 'Ach, Marietje, van jou geen cent, dat weet je toch?' En of ze het wist. Een gerenommeerd mannenverslindster, je moet het maar doen, met zo'n truttige naam.

Zijn maten hadden onze flirtinteractie snel genoeg in de gaten en reageerden door mak te worden en een beetje groenjaloerzig te kijken vanuit hun ooghoeken. De nimfachtige groupies -duidelijk niet echt groupies, daar hadden ze te veel stijl voor - reageerden instinctief pissig en vuurden bozige, nieuwsgierige blikken af. Vrouwen gooien inwendig hun verkenners naar voren als ze op concurrentie stoten. Op versiertoer? Denk oorlog.

Ik had geen zin om het verder lang te rekken. Dus gooide ik maar meteen mijn stoottroepen in de strijd. Ik beschikte in die tijd ook nog over wat ik mijn Keizerlijke garde heette, maar ik was niet van zin om die in te zetten. Buikdansen in een vol park, zo'n exhibitioniste was ik nou ook weer niet. Mijn vriendjes verbaasden zich steeds over mijn militaire taalgebruik.

Komt er van als je als meisje opgroeit met een vader die een licht geobsedeerde warfreak is. Is hij ook altijd gebleven, zelfs na zijn derde hersenbloeding schreeuwde hij nog professionele bevelen: 'we will faint towards their left and hit 'em in the centre. Send in the best we got. In the centre the line will break.' Dat soort dingen.

Mijn moeder veerde dan gegarandeerd op om hem te sussen. Ik had eigenlijk liever dat ze hem liet begaan. Liever leven in wat voor gestoorde vorm dan ook, dan helemaal geen leven.

Uit mijn tas haalde ik een banaan boven, niet dat ik ook maar in de verste verte honger had, na de decadente vreetdag met Soraya. Maar bestaat er een vent die het eten van een banaan NIET associeert met good old fellatio? Ik dacht van niet.

Hun vrouwelijk gezelschap wist ook zo veel, want ik kon de verwensingen aan mijn adres zo uit hun hersenpan zien schieten: vulgaire slet jij. Op zulk moment schoot het citaat: 'morele verontwaardiging is afgunst met aureool' mij onvermijdelijk te binnen. Het enige verschil tussen een slet en een niet-slet is lef.

 

feedback van andere lezers

  • Klaver4
    sletten zijn we allemaal jong, menselijk al te menselijk ! Alleen is de een of ene meer slet dan de andere :o)
    psjes:
    storten ?
    zulke moment ?
    gr
    klaver4
    pisatelj: :-)

    de nachtelijke brief aan mijn lief ff staken om dat aan te passen

    doet mij denken aan een quote van Kurt Cobain, maar tis een zelf-flatterende quote en zelfflatering is slecht voor het imago :-)
  • sproet
    het archetype vrouw (waar mannen soms bang voor zijn!) maagd en hoer zijn, is inderdaad lef voor nodig. het is een kunst om niet of/of te zijn, maar en/en. zet dat archetype maar in de verf, het geeft kractht aan je tekst.
    liefs, trees. :))
    pisatelj: je hebt er verstand van, maar dat wist ik al.

    Die combinatie is inderdaad dodelijk en maakt de meest geraffineerde heart breakers.

    Truly very erotic. And intriguing.

    En een perfect onderwerp voor een boek :-)

    Pisces-groeten voor Scorpio (ook een terugkerend thema in mijn leven, op en naast papier, Scorpio's en Virgo's) girl

    William
  • Mistaker
    Die Marietje doet 't 'm voor mij. Ik heb ooit, na een jeugd als seut, de slettenbak in mezelf verkend. Interessante ervaring.

    Mijn zon en maan staan trouwens ook in Weegschaal, al heb ik geen flauw idee wat dat betekent ;-)

    G
    pisatelj: mja, ook geen idee wat dat betekent, lijkt mij gewoon dat je een die-hard Weegschaal bent ;-)

    Ik betwijfel niet dat dat een interessante ervaring was,

    zelf elke nieuwe vrouw een wereld op zich vindende,

    de ene al wa interessanter dan de andere :-)

    Groeten

    William
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .