writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Waarom Picasso ons seksleven kan verbeteren (10)

door pisatelj

Ik at heerlijk traag de banaan op, die helaas overrijp was na een ruwe rit in mijn broeierig warme rugzak. De jongens wisten met zichzelf geen blijf meer. Een geluk voor hen dat ze te wijde bermuda's droegen en geen natte strakke zwemshorts of ze waren vast in penibele situaties verzeild. Of overschatte ik mijn kunnen soms?

Mijn Azteek kreeg door zijn vriendjes ingefluisterd dat de onbeschaamde jongedame op de bank rechts van hem het op hem gemunt had. De meisjes dropten ondertussen de bevoorrading neer met een plof. Aandacht voor de obsceen etende buurvrouw was een groot teken van ondankbaarheid voor hun logistieke dienstverlening. In protest gingen ze liggen zonnen op goed vijftien meter afstand van het drietal en deden verder hun best om te doen alsof ze mijn niet zagen.

De jongen was helaas weer een toonbeeld van die nieuwe mannelijke passiviteit, de rolverdeling van de seksen was toen nog in volle gang, het was ook voor mij nog even wennen. Met enige innerlijke ergernis, waar je uiterlijk niks van merkte, gokte ik, trippelde ik hun richting uit naar de vuilnisbak die tussen onze twee bankjes in stond en dropte daarin mijn bananenschil.

Ik liet niet na om de blik van mijn doelwit bovengemiddeld lang vast te houden. Een voltreffer van jewelste, middenboords geraakt, het gif gezaaid, geen kans meer op recuperatie.
Onze boogiewoogie der hormonen zette de beuk erin. Ik maakte mezelf wijs dat ik echt opgewonden was, maar ik geloof dat ik vooral zin had in zin hebben. I guess it was just his lucky day.

Doch even serieus, waar moest dat heen met een maatschappij waarin alle venten pas op hun vijftigste zouden beseffen dat ze zich al een heel leven als overbedeesde schooljongens hadden gedragen. Mid-life crisissen: ze landen op je hoofd uit het niets als mortiervuur uit een hinderlaag. Ik humde in de plaats van mijn Azteek: 'Teenage angst has paid off wel, now I'm bored and old.' Grunge was vast niet zijn genre, als Latino muzikant.

Net toen ik het eigenlijk beu was en overwoog om voortaan rond te lopen met een T-shirt bedrukt met die quote van Picasso: 'Wanneer mannen alles wisten wat vrouwen denken, zouden ze veel meer durven', kwam hij toch als een geslagen hondje op mij afgeslopen. Als een bronstige doffer, met voorovergebogen hoofd, alsof een geil mannetjesdier altijd een onzichtbare hagelbui te trotseren had. Ik kreeg al spijt dat ik er aan begonnen was.

Ik bleef echter. Ik wilde geen tease zijn, ik gaf hem tegen beter weten in nog het voordeel van de twijfel en ach, alles leuker dan in mijn eentje op mijn kamertje te zitten, overgeleverd aan de kunsten van mijn rechterhand.

Hij kwam naast me zitten en vroeg me in het Engels naar mijn naam en -NEEEEN!!- of ik hier wel vaker kwam. Cut the crap, dacht ik. Als ik ergens geen zin in had, was het zo'n lacherig, plagerig inleidend gesprekje dat het sociaal aanvaardbaar diende te maken dat we elkaar straks naakt zouden zien.

 

feedback van andere lezers

  • Mistaker
    Terug naar '85 met The Crash, zucht...

    Wat Picasso en de vrouwen betreft: als hij niet meer verliefd was op een vrouw, maakte hij een huissloof van haar

    Liefs,
    Greta
    pisatelj: :-)

    Speciale mens, niet al te sympathiek die Picasso, maar met dat citaat had hij wel een punt denk ik :-)

    Kzou u beginnen mailen om u beteren te leren kennen als je zo'n persoonlijke glimps geeft, maar niet meer ;-)
  • Klaver4
    Dit verhaal gaat toch goed vooruit, zelfs al lees je het idd in blokjes (had eerst niet door dat je de vaste titel hebt laten varen)
    ik zou zeggen: doen jong, zet het er volledig op, volg het heilig vuur, en pen iets anders neer.

    en Picasso heeft volgens mij overschot van gelijk met zijn quote! Of het nu een klootzak was of niet, doet geen afbreuk aan de waarheid in zijn quote!
    ik spreek uit ervaring deze keer! Genoeg gezien hoe pervers makkelijk mannen scoren (waaronder ondergetekende) met directe aanpak. Om dan nog maar te zwijgen over de lichamelijke benadering, waar vrouwen dan weer veel sterker in zijn (meestal).
    Maar kom, laat ons hier niet alle onze strijdwapens te grabbel gooien hé...;o) Dan is de fun er ook direct van.
    Pfff, vrouwen-mannen, eeuwig verhaal en 't is eigenlijk van een pure schoonheid, zo simpel ineen zitten we eigenlijk.
    psjes:
    1. nog altijd benieuwd naar quote van cobain
    2. mijn niet zagen?
    pisatelj: moet zeggen: kwaliteit van je feedback gaat met sprongen vooruit,

    eens met wat je zegt,

    vrouwen-mannen, het intrigeert mij enorm en ik geniet van de jacht, maar ik heb ook graag een goeie, duurzame vaste relatie (die twee wensen botsen soms nogal eens, want iemand bedriegen doe ik dan ook weer niet graag)

    het fascineert mij enorm hoe makkelijk versieren uiteindelijk is, vooral omdat ik zo lang gedacht heb dat het zo vreselijk moeilijk was.

    Ik hou mijn gepubliceerde stukken express kort om meer lezervriendelijk te zijn, in het begin zette ik erg lange stukken online en dat werd niet altijd geapprecieerd.

    Merci voor de bovengemiddeld uitgebreide feedback, ik heb er echt veel aan,

    nachtelijke groeten,

    soortement literatuurfreak, elke dag meer
  • sproet
    je blijft spanning opbouwen, zelfs de cliché begroeting maakt het niet kapot. voor mij past ze er perfect in, er is niets nieuws onder de zon en toch schrijf je voor mij vernieuwend. leuke combinatie.
    liefs, trees
    pisatelj: feedback die tot nadenken stemt ;-)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .