writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 54

door koyaanisqatsi

Zou ze het bed kunnen delen met deze man?
De vraag bleef zich in Nicole's hoofd herhalen, tot de taxi met meneer Segers erin aan het einde van de straat rechtsaf sloeg en daarmee definitief uit zicht verdween.
Nicole keek op haar horloge: het was even na tweeën. Vermoeidheid begon haar lichaam te vullen, alsof de kennisname van het late uur haar met een verdovende vloeistof injecteerde. Toch besloot ze nog een kop thee te drinken alvorens te gaan slapen. Terwijl ze het water aan de kook bracht dacht ze terug aan de film; de film in de op het eerste gezicht eerdere sinistere, alternatieve bioscoop, waar meneer Segers haar mee naar toe had genomen.
Een spookachtig verhaal… De geschiedenis van een man die onderweg is met de trein en bij iedere tussenstop een persoon -waarvan het geslacht onmogelijk is vast te stellen- herkent die hij eerder, op het perron van het vorige station meent gezien te hebben. Tot het bizarre fenomeen hem te veel wordt en hij de trein verlaat om achter de persoon aan te gaan. Maar, van zodra hij is uitgestapt is niet alleen de persoon in kwestie maar ook het hele station inclusief de trein die hij heeft verlaten verdwenen en blijkt hij zich midden een woest landschap, half woestijn half steppe te bevinden. In paniek zet de man het daarop op een lopen tot hij een dicht, donker bos bereikt waar hij vreemde schepsels, gedrochten met zowel menselijke als dierlijke kenmerken op zijn weg treft, tot hij zichzelf verliest in een hopeloze verliefdheid op een soort bosnimf die hem meelokt naar een grot waar hij uiteindelijk, na een reeks griezelige hallucinaties ten prooi zal vallen aan waanzin.
Bij de aanvang van de film had Nicole de wenkbrauwen gefronst, maar naarmate het verhaal was gevorderd was ze helemaal in de ban geraakt van het mysterie en de manier waarop het in beeld werd gebracht.
Onderweg in de taxi naar huis had ze de merkwaardige bekentenis gemaakt dat dit het soort films was waar ze van hield, ook al had ze nog nooit eerder iets van deze aard gezien. Meneer Segers had gereageerd door begripvol te glimlachen en beloofd dat hij in dat geval nog aangename filmavonden voor haar in petto had.
"Zou ik het bed kunnen delen met die man?" dacht Nicole opnieuw terwijl ze het hete water bovenop het theebuiltje in de beker goot. De vraag of meneer Segers hoe dan ook nog wel tot iets in staat was, kwam daarbij niet eens in haar op.
(Einde deel 54)

 

feedback van andere lezers

 • sproet
  mooie avondmijmering, 't is goed in 't eigen hart te kijken nog even voor het slapen gaan... ik moest hieraan denken als ik het las.
  liefs, sproet
  koyaanisqatsi: thnks x
 • aquaangel
  MOOI xxx
  koyaanisqatsi: thnks xx

  (was er uit wegens vakantie)
 • doolhoofd
  Koyaanisqatsi is er terug met het volgende deel na deze korte onderbreking.
  koyaanisqatsi: ;-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 8

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .