writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 55

door koyaanisqatsi

Al vanaf het ogenblik dat mevrouw Pinter was gaan zitten, had Podgorny zich afgevraagd wanneer ze opnieuw zou toeslaan. Maar dat was ondertussen al ruim een uur geleden en al die tijd zat ze zo goed als onbeweeglijk naast hem naar de rechtstreekse uitzending van een atletiekmeeting te kijken.
Atletiek interesseerde Podgorny geen moer, maar sinds het bezoek van meneer Walcott had hij zo goed als nergens belangstelling voor. Behalve dan voor de tergende vraag in hoeverre hij inderdaad zou opdraaien voor hetgeen hij zijn buurman quasi letterlijk in de nek had gedraaid. En in dat opzicht was mevrouw Pinters komst ditmaal zonder meer een verademing, want ze verzette zijn gedachten van een ronduit somber toekomstbeeld naar een zeer nabije uitspatting van wat misschien nog het best als tamelijk bizarre sex kon bestempeld worden.
Ondertussen tikte de klok evenwel voort zonder dat er iets gebeurde. Op het teeveescherm namen schaars geklede loopsters hun posities in voor de tweehonderd meter, op twee meisjes na allemaal atletes van Afro-Amerikaanse of Afrikaanse origine. De meeste gezichten straalden geconcentreerde stress en arrogante wilskracht uit; twee vereisten die onontbeerlijk waren om de top te bereiken in eender welke sport. Podgorny probeerde een favoriete loopster uit te kiezen en liet zijn keuze vallen op het meisje dat in baan vier liep: een voor een sprintster tamelijk fors gebouwde Afrikaanse die luisterde naar de naam Precious Abacha en die volgens de verslaggever geen schijn van kans maakte om binnen de eerste vijf te eindigen. Hij had nipt gelijk: Precious Abacha startte zwak maar maakte veel goed in de rechte lijn en eindigde zesde op nauwelijks een haarlengte van de nummer vijf.
'Mag ik een aardbei?' vroeg Podgorny, de het stilzwijgen na zoveel tijd beu.
'Natuurlijk,' antwoordde mevrouw Pinter, 'ik dacht dat u het nooit ging vragen.'
Tevreden als een kind dat net een kleine verrassing had gekregen, plukte mevrouw Pinter een aardbei uit het kartonnen bakje dat ze samen met een tros druiven had meegebracht. Met een draaiende beweging verwijderde ze het fel groene steeltje waarna ze de aardbei omzichtig op Podgorny's tong legde.
Op het scherm was ondertussen een polstokspringer verschenen die zich klaarmaakte voor zijn derde en laatste sprong. De gegevens van zijn eerste twee sprongen verschenen onderaan het beeld maar Podgorny negeerde ze.
'Kan ik er nog één krijgen alsjeblief?' vroeg hij, zijn blik recht op mevrouw Pinters opvallend rood geverfde lippen richtend.
'Natuurlijk,' antwoordde mevrouw Pinter opnieuw, waarna ze het ritueel van de eerste aardbei herhaalde.
'Mag ik u wat vragen, meneer Podgorny?' vroeg ze, terwijl Podgonry de aardbei tussen zijn kaken plette.
Podgorny knikte en wees met zijn kin naar het bakje aardbeien. Fier op haar flink etende jongen verkocht mevrouw Pinter hem één van haar ondertussen stilaan klassiek geworden klapjes op zijn dij en vroeg, terwijl ze opnieuw een aardbei pakte: 'Houdt u van leer, zwart leer?'
Podgorny nam de derde aardbei in ontvangst, in de stijl van een ter communie gaande katholiek, liet de zoete smaak van de vrucht in zijn mond rondgaan en antwoordde: 'Ik heb een zwarte leren jekker, dus veronderstel ik van wel…'
'Mooi,' zei mevrouw Pinter, die meteen daarna tot Podgorny's stomme verbazing rechtstond, hem een zoveelste klapje op de dij verkocht, hem nog een prettige dag wenste en de kamer verliet.
(Einde deel 55)

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Je leert mij een bizar vermoeden ;)
  x
  koyaanisqatsi: ;-)
 • pisatelj
  heel aardig, leuk opgebouwd, sommige zinnen kunnen vlotter lopen, maar niets dat echt stoort,

  groeten,

  Pisatelj
  koyaanisqatsi: thnks
 • sproet
  heel aanschouwelijk neer geschreven.
  liefs, sproet :)
  koyaanisqatsi: as usual, thanks... x
 • aquaangel
  ik waag een poging maar zie een rij delen achterstand :S
  koyaanisqatsi: niettemin... waag uw kans jongedame!!! LOL
 • doolhoofd
  http://www.youtube.com/watch?v=L8RJcTHRLLg

  geniaal nummer.
  koyaanisqatsi: ;-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 10

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .