writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

schrijvers narcistjes

door pisatelj

Ik ben de poetsvrouw van onze mijnheer pastoor. Zo'n pastoor heeft eigenlijk best veel personeel. Dat komt omdat hij geen vrouw heeft en mensen in dienst moet nemen om alle taken van een reguliere echtgenote over te nemen.

Zo heeft hij een tuinman, een kokin -die volgens de gemene roddelaars in ons dorp ook wel meer doet dan 's avonds zijn potje koken, maar daar geloof ik zelf niks van, want naar mij kijkt mijnheer pastoor altijd met serene blik, dus wat zou hij dan vallen voor de gunsten van Marleen, ik mag toch wel zeggen dat ik een betere vangst ben dan scheve Marleen- een huishoudster die zijn boodschappen doet en zijn agenda bijhoudt en ikzelf dus die de was en de plas doet.

Hij heeft ook een koster, maar voor zo ver ik weet, is dat zuiver ambtsgebonden personeel en neemt Gerard geen echtelijke taken waar. Ik meen dat met zekerheid te kunnen zeggen, want ik poets al vijftien jaar voor mijnheer pastoor, toen ik pas begon was er zelfs nog een aparte poetsvrouw in dienst voor de parochiezaal en de sacristie, maar die heb ik, euh, buitengekuist, want dat mens stofte nooit de plinten af en gooit nooit water achter de chauffageinstallaties en een beetje poetsvrouw weet toch dat daar ook geweldig veel stof samentroept.

(wordt vervolgd)

 

feedback van andere lezers

  • Ghislaine
    Machtig goed neergezet. Een tip waar je mee doet wat je wenst:

    Chauffage = radiator. Volgens een niet nader benoemde cursus, die ik volg, moet men altijd waar het kan Nederlands schrijven. Of het moeten om onvertaalbare dingen gaan, die binnen de contekst van eigenheid veranderen.
    pisatelj: machtig goed neergezet, hmmm

    straks ga ik denken dat ik talent heb of zoiets met nadelige gevolgen voor de omvang van mijn nek
  • sproet
    de roddeltante ten voeten uit!
    Ghislaine heeft wel gelijk maar radiatorinstallatie klinkt niet volgens mij --> verwarmingsinstallatie. alhoewel uit de mond van een kuisvrouw zal er wel chauffage komen.
    je neemt ook goed de eenvoudige taal op van een roddelaarster.
    ik zou het woordje 'beetje' kuisvrouw laten wegvallen, deze vrouw is niet een beetje kuisvrouw, ze is volleerd in het poetsen. tenzij het een bedoeling heeft voor het vervolg?

    liefs, sproet :-)


    pisatelj: ik twijfel bij dit kortverhaal of ik mij erg mag laten gaan in het aannemen van de taal van de roddelaarster, ik wil geen dialect schrijven of spreektaal, maar er is een simpele vrouw aan het woord en dat moet blijken,

    als ik over iets anders dan seks schrijf, moet het goed zijn :-)

    groeten,

    Pirahna
  • Mistaker
    Ik zie pastoors altijd als homo's/pedo's'/hoerenlopers. Heeft misschien met mijn nederduits hervormde achtergrond te maken haha (ben nu humanist).
    Ik ben benieuwd al interesseert het onderwerp me weinig.
    O ja: kokKin.

    Liefs,
    Greta
    pisatelj: het is niet het onderwerp dat je denkt :-)

    merci voor de tips
  • maxiem
    het plot zit goed in mekaar, awel... ik heb het aandachtig gelezen.
    knap schrijfwerk, grüssen Maxiem
    pisatelj: grüssen zuruck

    ik gehe nu das haar auf meiner Deutsch kammen
  • Liesje
    jaja, meneer de pastoor... waarom mogen vrouwen die taak toch niet op zich nemen? ;-)
    pisatelj: er zijn opvallend weinig pedofiele vrouwen
  • Klaver4
    met plezier gelezen, fijne dingen in!
    benieuwd van waar je dat hebt van dat wat water achter chauffage (schitterend woord, belachelijk dat het niet in Van Dale staat terwijl chaufferen wel...) smijten.
    de kuisvrouw bij ons thuis deed dat, twee keer per jaar, voor en na de winter
    gr
    klaver4
    pisatelj: goeie kuisvrouw dan :-)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .