writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Van niets tot iets deel 3

door otiske

Oma keek haar oogappel met trieste ogen aan. Ze wist dat er wat aan de hand was, maar zo erg had ze het niet verwacht. Hoe kon zoiets gebeuren, en hoe kon men haar kleinzoon zoiets aandoen? Tom was volgens haar toch wel de liefste jongen die er op de wereld rondliep.

'Ik wil hier weg van de school' stamelde Tom daar zijn tranen heen. 'Dat is geen goed idee Tom' zei oma. 'Als je voor hen gaat lopen, kom je vast andere mensen tegen waar je het moeilijk mee hebt. Je moet je hier doorheen bijten en voor jezelf opkomen. Zolang je dat niet doet zal het je blijven achtervolgen. Tom zag dat niet zitten, het lukt me niet en wie weet hoe erg gaat het nog worden in de toekomst? 'Aha de toekomst, daar zal ik je wat over vertellen'. De toekomst had voor oma geen geheimen, ze hielp al jaren mensen met haar pendel en haar kaarten.

Tom keek met grote toe hoe oma het houten kistje opendeed. Daarin lagen haar spullen waar ze mee werkte. Tom voelde kriebels in zijn buik. Dit had hij nog nooit van zo dichtbij meegemaakt. 'Als je nu goed oplet zal je het binnenkort ook kunnen Tom' zei oma. Oma haalde een mooie grote boek kaarten tevoorschijn. Een tarot spel, ze schudde ze krachtig door mekaar en liet Tom er ééntje uithalen. Ze draaide ze om op de tafel en keek ernaar. Het was de kaart van de magier. 'Zie je wel' riep ze uit, 'ik wist wel dat je het in je had'.

'Kijk je hebt alle atributen die je moet hebben om vooruit te komen, blijf niet bij de pakken zitten en doe er iets mee'. 'Als je wil zal iedereen respekt voor je hebben maar je moet het verdienen'. Tom keek haar gelaten aan en liet een diepe zucht horen. 'Is dit het nu, is dit nu waar ik zo op gewacht heb'? 'Wat gaan die kaarten nu oplossen'? 'Die kaarten lossen niks op' zel oma, maar ze geven je wel aan wat je mogelijkheden zijn'. 'En die heb je met de vleet, maar je moet het wel zelf doen'.

'Omdat ik toevallig deze kaart trek ben ik sterk genoeg om het aan te kunnen, laat me niet lachen dat zal Rudy wel morgen doen'. 'Toeval bestaat niet Tom, dat is je eerste les, het valt je toe'. 'Het is aan jou om er iets mee te doen of eeuwig de klos te zijn'. Tom keek om zich heen, toeval bestaat niet maar het valt me toe dacht hij bij zichzelf. Oma zag het en vertelde hem dat hij op de dingen moest letten die rondom hem gebeuren, en dan zou hij vlug merken dat toeval inderdaad niet zomaar kwam, maar dat het altijd voor iets diende.

 

feedback van andere lezers

  • Francis
    Word interressanter
    gr F
    otiske: Mercie voor de fb, groetjes.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .