writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Tijger in de tank (1)

door annvanbyl

Het oranje lichtje knippert en waarschuwt me voor een auto met dorst. Zuchtend vul ik mijn tank en plunder door de gestegen olieprijzen mijn rekening. Vol dat ding, mompel ik, en weet weer waarom ik werk.
Het metertje tikt ongenadig en de buurtanker kijkt ongeneerd in mijn richting. Nonchalant blijft zijn blik hangen op mijn nijpende hand. Dertig euro, veertig, hij lacht me toe.
"Jij bent het toch?"
Schitterend, ik heb het weer getroffen, een dieselfilosoof met toenaderingsdrang. Het wekt heimwee op naar knallers van openingszinnen als "kom je hier vaak" in de jeugddiscotheek. Ik haal mijn neus op en word een beetje high van de benzinedampen en dien Hanky Tanky van antwoord: "Ja hoor, ik ben het. En jij toch ook?" Hij glimlacht en zegt dat ik nog niets veranderd ben, nog even rad van tong en scherp van woord. En dat ik er goed uitzie, zo met dat strakke kleedje, en dat rood altijd mijn kleur was. Lady in red, weet ik nog wel? Ik huiver eventjes en ontwaar in de kostuumman met het buikje mijn eerste geliefde. Tongzoener eerste klas, de droom van menig zestienjarig meidenbloed. Gespierde kuiten, rechte tanden en een tiental borstharen die zijn strakke torso sierden. Met een wilde bos blonde krullen die schijnbaar in de loop der jaren plaats gemaakt hebben voor een halve blinkende maan. Maar aan zijn blik is niets veranderd, oh God, wat word ik week van zijn felgroene ogen. Een blosje baant zich nijdig een weg naar boven, en zelfs dat beetje rood op mijn hamsterwangen noemt hij zowaar charmant. We wisselen kaartjes uit en GSM-nummers, en spreken af dat we binnenkort zullen afspreken.
Terwijl hij wegrijdt in zijn geleasde klassebak en met zijn rechterarm door het open dak nog eens wuift, blijf ik een beetje verweesd achter. En kijk onopvallend in de zijspiegel van mijn gevoede mobiel. Naar de glinstering van een vrouw van veertig met de kriebelblos van een meisje van zestien.

(Uit de reeks:Veertig en...)

 

feedback van andere lezers

 • aquaangel
  leuk! xx
  annvanbyl: Thx aqua !
 • sproet
  dit was leuk om lezen!
  typfout, maar wel een leuke: nog even rad van tOng, ipv tang.

  liefs, sproet :-)
  annvanbyl: tja, soms ben ik ook een echte tang... :-)
 • Liesje
  ook ik heb jouw schrijven graag gelezen!
  annvanbyl: bedankt Liesje !
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .