writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Fraggie

door Hauser

De WC bij mijn grootvader had geen waterbak. Je dropte alles recht in de grond, dat wil zeggen, in de stront. In de zomer wemelde het er van de vliegen die de kak vantussen je billen kwamen slurpen. In de zomer gaf de beer zijn warmte en dampte het wit vanuit het gat. Op een dag schilderde mijn grootvader de binnen- en buitenkant van de deur voor als er volk kwam. Zo zei hij dat, volk. Vandale zegt verscheidene dingen over volk. Enerzijds gaat het om de lagere klasse, anderzijds om een insectenkolonie of een groep mensen. Mijn grootvader gebruikte het als "de gezamenlijke bewoners van een staat in betrekking tot het staatshoofd". Hij was een tiran. Hij was een tiran die deuren voor zijn volk schilderde. Ik had weinig ervaring met tirannen, maar dat leek me een behoorlijk vriendelijk gebaar. "Komt u maar, ik verwacht u."
U moet weten dat mijn grootvader oud was en vrijaf van het leven gekregen had dankzij een longdisfunctie. Hij spendeerde zijn dagen met zitten en ademen. Om vijf uur at hij en om zeven uur keek hij het nieuws. De periode daartussen werd het liefst ingevuld met staren door het raam aan de achterkant van zijn huis. Die dag waarover ik u vertel, was het niet anders.
Elke ochtend gooide mijn grootvader de afgekauwde kaasrandjes op het gras voor de snelste bezoeker. Soms de vogels, dan weer de kat van de buren.

 

Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .