writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De scheiding (24)

door Julien_Maleur

Michel is nu al drie dagen in Zaandam. Totnogtoe is er weinig verandering in de gijzelingszaak. De komst van een bijzondere regeringsonderhandelaar heeft niet kunnen verhinderen dat de onderhandelingen zijn vast gelopen. De gijzelnemers eisten een losgeld van vijf miljoen euro. De Nederlandse overheid was bereid om met die eis in te stemmen. Maar ook eisten de terroristen de vrijlating van een groep moordenaars, twintig in totaal, die waren gevangen genomen tijdens een vorige mislukte terreuractie. Tot op heden wilden de autoriteiten op deze eis niet ingaan.
Zoals zijn collega's medejournalisten heeft Michel rechtstreekse informatie over de evolutie van de toestand. Maar hij wil meer brengen dan het beperkte feitenmateriaal. Hij wil al het leed veroorzaakt door deze gijzeling in beeld brengen. Vele uren is hij gaan praten met de ouders van gevangen gehouden kinderen. Hij heeft hun verdriet vertolkt tijdens diverse nieuwsflashes. Ook trok hij naar het hospitaal en had er een gesprek met de neergeschoten pastoor.
'Waarom waagde jij je leven?' had hij gevraagd.
'Omdat toch iemand proberen moest om deze kinderen troost te brengen' was het antwoord van de geestelijke.
Drie dagen gingen voorbij sinds zijn aankomst in Zaandam. Hij huurde een kamer in een goedkoop hotel niet ver van de plaats van de feiten. Maar veel heeft hij nog niet geslapen. De eerste nacht ging hij omstreeks middernacht in bed. Maar hij kon de slaap niet vinden. Hij bleef maar denken aan zijn zoontje en aan zijn vrouw. Na enige tijd was hij opgestaan en had een whisky gedronken. Maar ook de alcohol bracht niet de verlangde gemoedsrust. Steeds maar bleef hij zich afvragen of het echt tot een scheiding zou komen. En hoe zou zijn zoontje reageren op een breuk tussen zijn ouders? Hij piekerde over hoederecht en bezoekrecht, over de te verwachten alimentatie en dergelijke meer. Het waren nog vage gedachten, maar ze voelden steeds concreter. Hij probeerde op iets anders te denken. In gedachten maakte hij de tekst klaar voor zijn volgende nieuwsflash de volgende dag. Maar de mogelijke breuk met zijn gezin bleef hem achtervolgen. Hij wilde zijn zoon niet kwijt en ook zijn vrouw niet. Het was toch te idioot om te scheiden omdat hij werken moest! Uiteindelijk viel Michel in slaap. De volgende dag en de daarop volgende dag probeert Michel meerdere keren zijn vrouw te bellen. Er wordt niet opgenomen.
Michel is nu al drie dagen zonder nieuws van zijn gezin. Om te proberen zijn huwelijk te redden loopt hij naar het postkantoor en stuurt naar zijn vrouw een brief, per spoedbestelling. Hij schrijft haar dat hij goed is aangekomen en deelt haar mee in welk hotel hij verblijft. Ook betuigt hij zijn spijt omdat hij zonder haar de beslissing heeft genomen om op het aanbod van de hoofdredacteur in te gaan. Hij belooft in die brief om zodra mogelijk terug te keren naar huis. En hij besluit:
'Ik hou zo veel van jou en van ons Bartje. Ik kan jullie niet missen'.

 

feedback van andere lezers

 • sproet
  zit hij in een dilemma? carriere of gezin?


  liefs, sproet
  Julien_Maleur: Hij wil zijn gezin niet kwiijt. Maar ook zijn carrière is erg belangrijk. Hij blijft hopen dat zijn vrouw zijn carrière zal accepteren. Zal ze dat doen?
  groeten
  JM
 • henny
  Gossie!
  Julien_Maleur: dan voor appreciatie
  JM XX
 • hettie35
  Bekende feiten, die aan de werkelijkheid toetsen.
  Weer graag gelezen, groetjes Hettie
  Julien_Maleur: dank je Hettie.
  groetjes,
  Julien
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .