writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 60

door koyaanisqatsi

Het stond klaar en duidelijk in de arbeidsovereenkomst: geen contacten met het cliŽnteel (lees: passagiers) aangaan die het strikt professionele overstijgen.
Het sprak vanzelf dat al wie in de gelegenheid verkeerde deze regel te overtreden er een sport van maakte om zoveel mogelijk te zondigen, maar vermits de keuken haar werkterrein was, behoorde Nicole tot de resem "ongelukkigen" die zich tevreden moest stellen met de zich aandienende collega's.
Nicole had gekozen voor machinist Jari Labraaten, een breedgeschouderde, evenwichtig overkomende kerel van ongeveer haar leeftijd, weliswaar gehuwd maar levend in de overtuiging dat dat al lang niet meer dan een papieren formaliteit was. Ze zochten mekaar beurtelings op in elkaars kajuiten en bedreven de liefde zoals mensen de liefde bedrijven wanneer het in de allereerste plaats een noodzakelijke bevrediging van hun sexuele noden betreft: met heftigheid zonder passie, bereidheid zonder overgave en hoogtepunten zonder de minste vorm van transcendentie.
Nicole vertelde haar gelegenheidsminnaar niets over haar verleden, heden of verlangens voor de toekomst, hij vertelde in geuren en kleuren over zijn jeugd, zijn vrouw -die hem gegarandeerd net zozeer bedroog als hij haar-, hun twee kinderen, hun hond en zijn droom om ooit ergens op een exotisch eiland een strandbar te kunnen uitbaten. Nicole absorbeerde zijn woorden zoals water een spons opzuigt en sloeg hen zorgvuldig op in haar geheugen voor het geval hij haar ooit op de proef moest stellen. Het feit dat hij nooit vroeg of ze zijn droom wilde vervoegen stelde Nicole op haar gemak. Het bezorgde haar de overtuiging dat hun relatie voor hem net als voor haar puur seksueel vermaak was, waardoor zij op elk ogenblik van eender welke dag eenzijdig kon worden verbroken zonder enige verdere consequentie.

Het was even na middernacht toen de machinist voor een tweede maal in haar binnendrong zonder dat Nicole iets gewaar werd. Ze bleef maar denken aan de brief die ze 's ochtends aan Meneer Segers had verstuurd, en waarin ze vertelde over de kleurloosheid van haar nieuwe bestaan. Ze vroeg zich af of ze er in was geslaagd haar zelfbeklag binnen aannemelijke perken te houden en hoopte op een snel antwoord met verlossend advies; een oplossing van geniale eenvoud, zoals alleen Meneer Segers zou kunnen bedenken.
Het lichaam dat zich bovenop haar op en neer bewoog, leek steeds meer afstand van haar te nemen, zoals haar brief die, gevuld met haar ongeduld, onderweg was naar de enige man die voor haar nog van betekenis was. Jari Labraaten leek niets te merken, steunde en kreunde, blies zijn warme adem in haar oor en stootte keer op keer in haar lichaam met dichtgeknepen ogen, tot Nicole eindelijk terugkeerde naar de werkelijkheid en haar nagels venijnig in zijn billen klauwde om hem aan te sporen tot een hoge graad van toegelaten brutaliteit.

 

feedback van andere lezers

 • sproet
  heeft het met het slechte weer te maken of is het slipperkes tijd?

  graag gelezen, de afstandelijkheid en het verlangen.

  liefs, sproet
  koyaanisqatsi: (deels) met verveling denk ik...
 • doolhoofd
  Ik dacht dat ze ontslag ging nemen?
  koyaanisqatsi: nog een paar zeemijlen geduld :-)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .