writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 62

door koyaanisqatsi

Opschudding aan boord van de Lucullus der Zeeën?! Nicole kon het nauwelijks geloven. En was het geen onvervalst drama geweest, dan had het voorval haar ongetwijfeld in een redelijke staat van verrukking gebracht. Maar daarvoor waren de feiten te ernstig en riepen ze bovendien een pijnlijke herinnering op.
Ramelan Soekarto, een lichtmatroos gedoemd om een carrière in volstrekte anonimiteit uit te bouwen, had zich het leven benomen. Althans, dat moest men wel uitmaken uit zijn verdwijning op volle zee en het aantreffen van een afscheidsbrief in zijn kajuit. Het niet vrijgeven van de inhoud van deze laatste betekende vanzelfsprekend voer voor allerhande speculaties. De ongelukkige zou een einde aan zijn leven hebben gemaakt omdat hij op heterdaad betrapt was op een diefstal en op het punt stond aan de gerechtelijke instanties te worden uitgeleverd, zou de wanhoop nabij zijn geweest omdat een zware gokverslaving hem had bedolven onder een immense schuldenberg, de strijd tegen een ongeneeslijke ziekte hebben opgegeven, of zou, iets pikanter, niet langer in staat zijn geweest zijn seksuele geaardheid (volgens sommigen was hij homo) te verzoenen met zijn godsdienstige overtuiging.
Nicole dacht er het hare van, of precies niet, omdat ze in haar verbeelding Podgorny naakt overboord zag springen om vervolgens te pletter te slaan op een voorbij zwemmende dolfijn die meteen zijn rugvin verbrijzeld zag. Terwijl ze verder fantaseerde en Podgorny's vervormde lijf met touwen uit zee werd getild, hield ze haar kopje gitzwarte koffie tegen haar lippen gedrukt zonder te drinken. De geruchtenmolen die de kantine met gemompel en gefluister vulde, tilde haar naar een droomtoestand en deed de overige aanwezigen oplossen in spookachtige gedaanten die roddelden over een verbannen metgezel. Jari Labraaten schoof aan haar tafeltje bij maar zei niets. Hij voegde een scheutje melk bij zijn koffie en begon met kleine draaiende bewegingen van zijn lepel de twee vloeistoffen met elkaar te vermengen tot hij een egaal lichtbruine substantie had verkregen. Toen legde hij de lepel neer en wuifde hij met een hand voor Nicole's in het ijle starende blik. Nicole ontwaakte even uit haar droom, keek recht in de helder blauwe, ijskoud overkomende ogen van haar minnaar en besloot dat ze nooit meer met hem naar bed zou gaan.

 

feedback van andere lezers

 • sproet
  ik lees dit wel graag!

  liefs, sproet
  koyaanisqatsi: ik daarentegen...
  x
 • doolhoofd
  Nog een springer. Okee dan.
  koyaanisqatsi: JUMP (nummer van david bowie)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .