writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

O hemeltje

door Hauser

Tussen twee wolkendekken door straalt een blikken jager de hoogte in en ik vraag me af of ik het als meteoriet kan beschouwen. Ik zag immers nog nooit een meteoriet tenzij 's nachts in de verte tegen een zwart tapijt. Dankzij de film heb ik een beeld van een vuurbal met vuurstaart en wind die langs de zijkant raast om snelheid te suggereren, maar ik betwijfel of het overeen komt met de realiteit.
Zal ik de hitte voelen van het snel opbrandende stuk -tja, hoe noem je zoiets- ruimte? Zal het recht op mij af komen en in zijn pad groter worden of zal het stijgen zoals een vliegtuig dat toch daalt maar slechts in de verte? Ik beeld me in dat ik vol ontzag zal staan kijken en eerst denk dat het een vliegtuig is. Een vliegtuig bestemt voor Brussel, Deurne of Charleroi. Later zal ik denken aan een crash door het immense lawaai dat de luchtverplaatsing voortbrengt, misschien zal ik zelfs een enkele keer het doorbreken van de geluidsmuur aanzien als bommen van Al Qaeda. Oh wat mis ik het doorbreken van de geluidsmuur.

 

Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .