writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Vette kluif voor stalkers!

door maxiem

Wanneer u het telefoonnummer gedraaid hebt hoort u een vriendelijke stem.
Die biedt u een aantal mogelijkheden aan. Druk 1 voor inlichtingen van uw facturen, druk 2 om uw persoonlijke gegevens aan te passen, druk 3 …

Stalkers zijn doorstrengelde individuen. Zij maken een fulltime job om alle gegevens van het slachtoffer te verzamelen. Tuurlijk hebben ze in een mum van tijd klantnummers of nog beter… het klantnummer zogezegd vergeten en hoe? In harde actie bespelen ze de gevoelens van de operator die het voor "ene keer door de vingers ziet", geeft onbewust het nummer door aan de dader. De belagers' smoes heeft het gehaald. En… om het nog sterker te zeggen kan tegenwoordig ook alles aangepast worden via internet. Het is een ware speeltuin voor de dader waar hij/zij zich kan uitleven in chaos te creëren voor zijn/haar slachtoffer.

Het slachtoffer daar en tegen is zich van niets bewust.
Er volgen dubbele rekeningen. De persoon heeft ineens vier klantnummers bij één en dezelfde leverancier. Waardoor een discussie bestaat al dan niet betaald. (De leverancier kijkt naar het debiteuren klantnummer ipv de naam.) Geboortedatums zijn veranderd, het huis staat in het dossier als "dubbele woonst" ingeschreven waardoor men het slachtoffer aanspoort om de rekeningen van de "medebewoners" te betalen enz… u ziet, een leuk tijdverdrijf!

Maar dan… telefoontjes plegen. Alle gegevens netjes laten recht zetten wat de tegenpartij krom geslagen heeft. Toch al zeker wat misverstanden in de portemonnee betreft!
Erg dat ik het moet zeggen maar ... strooien suiker op de boterham.
En dan nu de vraag "Wie heeft de daad gedaan?"
Kleine oplossingen kan ik niet neerschrijven. Eén ding weet ik zeker, het lijkt een kans te bestaan, dat uitgezonderde stalkers serieus beschermd worden zodat ze hun ziekelijke daden kunnen verder zetten.


Nota: ik wil mensen sensibiliseren wat op een dag uw leven kan veranderen. "mij overkomt dit niet", vind ik laf. Het bovenvermeld systeem kan misschien wel vlug uitgevoerd worden in dossier maar biedt geen veiligheid. Suggestie; ENKEL en alleen het desbetreffende telefoonnummer van DAT ADRES kan ENKEL EN ALLEEN de gegevens veranderen en dan nog liefst 'schriftelijk aangetekend'. En het spelletje is uit.

* lees ook het verhaal "stalkster zet huis buurvrouw te koop op internet"

 

feedback van andere lezers

  • Magdalena
    Maxiem, dit is gewoon griezelig wat je beschrijft!

    (heel goed geschreven, dat wel, maar, dat wist je vermoedelijk wel)
    maxiem: griezelig maar realistisch - het is maar dat je het weet - ik respecteer uw positieve fb, liefs maxiem
  • Francis
    Informatief, bedankt
    Gr Frans
    maxiem: tekst is informatief bedoeld met een knipoog naar onze politici - wanneer er een regering is? - er toch maar werk van te maken? dikke mercie voor uw fb, Francis, liefs maxiem
  • badstop
    Een gewaarschuwd mens telt voor 10 megabite. Dank voor de tip.
    maxiem: dikke mercie voor uw fb, Badstop, liefs maxiem
  • sproet
    griezel!


    liefs, sproet
    maxiem: ik zelf niet! maar de last die men ermee heeft... dikke mercie voor de fb, liefs maxiem
  • otiske
    Straffe koffie zenne, maar ik weet dat het waarheid kan zijn. Mijn zus heeft ook zoiets meegemaakt, groetjes.
    maxiem: harde tekst maar realistisch, erg voor uw zus, gr maxiem
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .