writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De scheiding - (28)

door Julien_Maleur

'Beste Michel,
Misschien ben je ontgoocheld omdat ik zo in het geniep ben weggegaan. Wees niet boos op mij. Laat mij proberen uit te leggen hoe ik mij voel na deze heerlijke nacht.
Toen ik je voor het eerst ontmoette op de trein, nadat we gezellig hadden zitten praten, vond ik je een aangename reisgezel en eigenlijk ook wel knap. Daarom ging ik in Amsterdam met jou iets drinken in afwachting van jouw vertrek naar Zaandam. Nadien reisde ik verder naar mijn tante. Ik was er vast van overtuigd dat ik jou niet meer zou terugzien. Maar de volgende dagen begon ik altijd maar meer aan jou te denken. Ik besefte dat je op mij indruk had gemaakt en ik moest tegenover mezelf toegeven dat jouw gezelschap mij veel aangenamer was geweest dan dit bij een toevallige ontmoeting het geval pleegt te zijn. Diep in mij groeide het verlangen om je opnieuw te ontmoeten. Toen je mij telefoneerde en vroeg om je te komen opzoeken was ik dan ook onmiddellijk akkoord. Ik besefte toen al dat ik in jouw bed zou belanden en ik was het daar toen al volkomen mee eens. Mijn lichaam verlangde naar jou. Maar vergis je niet! Je was niet de eerste met wie ik naar bed ging. Ik ben nu eenmaal geen kind meer, maar een vrijgevochten, moderne vrouw. Ook mijn lichaam stelt soms eisen.
Die nacht met jou, Michel, was heerlijk. Er was veel meer dan alleen maar het vleselijke genot. En juist daarom ben ik er stilletjes vandoor gegaan terwijl je nog sliep. Ik wilde ons beiden het verdriet besparen van het afscheid nemen. Ik weet namelijk niet of een verhouding met jou wel zin heeft. Ik wil geen hinderpaal zijn bij een eventuele verzoening met jouw vrouw. Maar evenmin wil ik dat jij een belemmering vormt bij de uitbouw van mijn eigen loopbaan. Ik ben een vrijdenkende, moderne vrouw. Ik wil mij niet binden aan een man als zijn slavin. Ik wil een open relatie, binnen de welke ik mijn persoonlijkheid niet hoef te verkrachten. Ik wil niet dat mijn leven ondergeschikt wordt aan dat van mijn levensgezel.
Indien jij een dergelijke relatie kunt aanvaarden, dan kunnen wij misschien samen een toekomst hebben. Denk echter goed na voor een beslissing te nemen. Dat je met mij naar bed ging bindt jou tot niets.
Lieve groeten,
Denise.

P.S.: Je weet waar je me kunt bereiken.

 

feedback van andere lezers

 • hettie35
  Fijn om weer verder te lezen, mooi geschreven.
  Groetjes Hettie
  Julien_Maleur: dank je Hettie
  groetjes Julien
 • sproet
  een mooie tekst, wel iets lang voor een vrouw die het stiekem moet schrijven voor ze in de nacht verdwijnt!

  blijft een leuk verhaal!

  liefs, sproet
  Julien_Maleur: Michel zal na de leuke inspanning allicht diep geslapten hebben, zodat Denise ongestoord kon schrijven zeker (grapje!)
  BedankteSproet.
  groetjes
  JM
 • henny
  Ben ik weer! Mooi deel, ik zag nog wel iets.
  Bijna onderaan: bindt jou tot niets. Met een ik, jij, je of jou erachter bind zonder t
  Julien_Maleur: Dank voor fb, appreciatie en interesse, Henny. IK denk dat je fout zit met correctie. 1ste persoon enkelvoud neemt nooit t, zo ook jij en je wanneer achter het werkwoord. Maar in mijn tekst gaat het om een 3de persoon enkelvoud, nl. het feit dat je met mij naar bed ging en 3de persoon enkelvoud neemt altijd een t.
  groetjes
  JM
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .