writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 72

door koyaanisqatsi

Hoe lang zat ze nu al onder de douche, met haar rug tegen de tegels geleund, haar hoofd tussen haar knieŽn? Het water had de zeepwolken al lang van haar haren en lichaam gespoeld, maar ze geraakte de geur niet kwijt. De geur van de hel, een walgelijk parfum samengesteld uit de ingrediŽnten ziekte, honger, dood en alle andere, denkbare ellende.
'Alles went, zelfs de geur,' had de coŲrdinator van de voedselkonvooien gezegd.
Het was niet waar. Het wende misschien wel als je toegaf aan de gewenning, maar dat was Nicole niet van plan. Zij wilde geen gevoelloze, afgestompte hulpverlener worden die niet maalde om een lijk meer of minder, die doof bleef voor het afgrijselijke gehuil van een verhongerende baby of die aan een stinkende wonde voorbijging als was het een zoveelste onschuldig schrammetje of een in een handomdraai te herstellen breuk. Zij wilde ontzetting en woede blijven voelen, want alleen in die hoedanigheid zou ze in staat zijn te blijven -als een razende stier die vocht tegen de onmenselijkheid die haar als een smerige vod onophoudend in het gezicht werd gewreven.

Na een week was de ganse ploeg van de voedselbedeling afgelost. Ze was met legertrucks naar de hoofdstad gevoerd en afgezet aan ťťn van de drie enige hotels die aan de zogezegde westerse normen voldeden. Nicole had meteen haar kamer opgezocht, al haar spullen op het terras gedumpt en zich naar de douche gehaast. Het kon haar geen bal schelen dat de man die op het terras van de aanpalende kamer aan een fles whisky stond te lurken haar op een weinig elegante manier uit de kleren zag gaan. Als ze van de stank verlost wilde geraken, moest alles wat ze bij zich had uit de kamer blijven. Hoe ze nadien haar kleren schoon moest krijgen, waren zorgen voor later.

Maar zo opeens was ze van oordeel dat het genoeg was, dat haar extreme reinigingsritueel eigenlijk neerkwam op afstand nemen van die huilende of meestal zwijgende, lijdende massa. Alsof het leprozen waren! Ze draaide de douchekraan dicht, kwam overeind, trok het douchegordijn opzij en werd geconfronteerd met een doodvermoeide vrouw, een vrouw die na een week van zo goed als volledige slapeloosheid maar ťťn verstandige beslissing kon nemen, namelijk meteen onder de lakens kruipen.
Haar spiegelbeeld achterlatend, slofte Nicole zonder zich af te drogen de badkamer uit. Ze liet haar natte lichaam op bed vallen, kwam terug overeind, begaf zich naar de kleine ijskast naast het teeveetoestel en haalde er een blikje bier uit. De koude vloeistof drong als een ijspegel haar lichaam binnen en stortte zich als een verfrissende plensbui in haar maag. Terwijl ze het blikje in haar keel liet leeglopen stapte ze naar het balkon, waar ze haar neergesmeten spullen met een voet opzij duwde, zodat ze op de balustrade kon leunen, precies zoals de man met de fles whisky op het aanpalende balkon deed.
Pas toen het blikje helemaal leeg was, besloot Nicole de man enige aandacht te schenken. De manier waarop hij naar haar keek was moeilijk te definiŽren. Ja, beslist verraadden zijn ogen enige opwinding, maar of deze nu was ingegeven door zijn aard of door het feit dat de alcohol in zijn lijf hem daarvoor de nodige moed had geschonken, kon Nicole niet achterhalen.
'Hey,' zei de man, terwijl hij bij wijze van onhandige groet zijn whiskyfles hefte.
Nicole antwoordde, met een gezicht dat geen krimp gaf: 'Heb je zin om op mij te kruipen, kom dan maar naar mijn kamer. Want ik wil geneukt worden, hoor je me? Geneukt! Hard, kei-keihard, tot de tranen me in de ogen staan en mijn kut brandt van de pijn, begrepen?!'

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Sterk!
  x
  koyaanisqatsi: thnks again and again and again...
 • sproet
  dit is een prachtstukje om je vingers van af te likken, alhoewel Nicole aan iets anders wil likken! super mooi beschreven en geschreven.

  liefs, sproet
  koyaanisqatsi: een loly? (LOL)
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .