writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 73

door koyaanisqatsi

Sinds een week speelden in Podgorny's hoofd twee vragen opophoudend haasje over. Waarom had hij deelgenomen aan wat met militair cynisme een strafexpeditie was genoemd, en waarom was hij passief gebleven bij het daadwerkelijk uitvoeren van Salazars monsterlijke bevelen? Eén ding stond vast, vanuit welke ooghoek hij het ook bekeek: in beide gevallen hadden noch laf gedrag noch een "moedige" keuze, maar een schrijnend gebrek aan empathie, dat voor Podgorny met een vernietigende vanzelfsprekendheid uitmondde in totale onverschilligheid, de doorslag gegeven. Zowel het doel, de uitvoering als de gevolgen van de gruweldaden hadden hem steenkoud gelaten, en ook al waren de meeste van zijn dromen van de afgelopen dagen angstaanjagend gedetailleerde flashbacks van gebeurtenissen die zich onder zijn ogen hadden afgespeeld, hij bleek niet in staat ze als nachtmerries te beschouwen.

En nu moest hij dus bij Salazar komen, naar hij veronderstelde om een fikse uitbrander of zelfs erger te krijgen, omdat hij had geweigerd zijn handen vuil te maken.
Luitenant Salgado was hem komen halen, in het bed van een oude vrouw, die zichzelf voor het eerst in haar leven had verkocht als hoer omdat de oorlog haar in een tijdsspanne van enkele dagen alles had ontnomen. Podgorny had haar ontmoet op straat, waar ze stond te bedelen met de onhandige opdringerigheid van een beginneling en had zijn kans schoon gezien om zijn verleden in te duiken. De vrouw had eerst verbouwereerd geweigerd maar toen Podgorny met de harde nuchterheid van een meedogenloos zakenman het onweerstaanbaar lucratieve karakter van zijn aanbod had onderstreept, had zij zich met een versteend gemoed gewonnen gegeven. Podgorny had haar meegetroond naar één van de talrijke gore keten waar zowel goedkoop te zuipen als te neuken viel, waar hij een naar schimmel stinkende kamer met een enerverend krakend bed had gehuurd. Daar had hij haar uitgekleed -omdat ze daar zelf niet toe in staat was- en een onderzoekend rondje om haar vervallen lichaam gemaakt, alvorens aan haar dunne, slappe borsten te beginnen zuigen; niet als een jonge knaap die op het punt stond door een vriendin van zijn moeder ontmaagd te worden, maar als een man die gewend was het lichaam van zijn echtgenote tot het zijne te maken. Toen zijn erectie te hard tegen zijn broek begon te drukken, had hij de vrouw op bed gelegd, zich uitgekleed en haar met een tamelijk brutale directheid genomen. Zijn hoop dat de vrouw na enige forse stoten zou gaan genieten met de heftigheid van mevrouw Pinter, was tamelijk gauw weggeëbd en toen ook nog eens bleek dat ze niet de kracht had om haar ogen te openen was hij slap geworden en had hij zich zuchtend naast haar laten neerploffen. Zo waren ze zwijgend naast elkaar blijven liggen, de vrouw verkrampt en haar tranen verbijtend, Podgorny ontgoocheld, niet in de vrouw maar in zijn onderneming, en loom omdat de onverschilligheid zijn hele wezen opnieuw in beslag had genomen.
'Ik begrijp jou niet, Podgorny,' had Salgado gezegd terwijl ze onderweg waren naar Salazar, 'jij verbrast jouw geld bij de lelijkste hoeren die je maar kan vinden, terwijl je met de loop van je geweer van ieder fris kutje het jouwe kan maken…'
Podgorny had niet geantwoord, flauw geglimlacht en zijn wenkbrauwen opgetrokken, waarop Salgado besloten had er maar verder het zwijgen toe te doen tot ze het kantoor van Salazar hadden bereikt.


 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Podgordorie, de sukkel.
  x
  koyaanisqatsi: TJA
 • Julien_Maleur
  Best interessant. Heeft mij geboeid.
  groeten
  JM
  koyaanisqatsi: waarvoor dank
 • sproet
  afgewerkte zinsbouw en over de inhoud is ook nagedacht!

  wat zal Salazar te vertellen hebben?

  liefs, trees
  koyaanisqatsi: nieuws over de Belgische staatshervorming??? :P
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 8

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 2 bezoekers online, waarvan 0 leden: .