writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

contactadvertentie (15) Lucille de (h)ex is terug

door sproet

Yvan neemt Lucille bij de arm en kan het niet laten haar wang te strelen. Waarom verdiept deze vrouw zich in contactzoekertjes, ze kon hem toch krijgen? Wat is er mis met hem, waarom wou ze niet meer dan vriendschap?
Ciska komt tussen hen beide in lopen en geeft hun een arm. Met hun drieën lopen ze richting parking en Yvan opent hoffelijk het portier voor de dames. Ciska neemt plaats achteraan bij Lucille, kunnen ze lekker kletsen. Yvan neemt zijn parkeerschijf weg en kijkt in zijn achterruitspiegel stiekem naar Lucille. Ze heeft zijn blik gezien en ze weet niet wat ze hier mee moet. Lucille mag Yvan graag, maar ze kan zijn gevoelens niet beantwoorden. Ze weet niet of ze nog in staat is om een man lief te hebben en terug duikt het beeld van Johan op.

Was haar liefde voor Johan niet groot genoeg dat ze hem geen platonische vriendin gunde? Platonische liefde en ze grijnslacht, het doet verdomd meer pijn dan dat hij met haar de koffer was ingedoken. Spermageurtjes was je af, maar hoe krijg je een hart smartvrij?
'Dash, wast alles vlekkeloos schoon'

Ciska geeft haar een por in haar zijde: ' hey van de prins op het witte paard aan het dromen of de minstreel die Cohen onder je raam komt vertolken?'
Lucille moet lachen om de grimassen die Ciska erbij trekt en ze denkt nu echt aan die advertentie, een man die Cohen adoreert. Zou ze het wagen om te reageren?
'Cis, wat denk je over die advertentie? Qua leeftijd is het prima, maar wie weet waar hij ergens woont?'
'Doen Luce, weet je wat, ik zal je helpen met de brief te schrijven.'
'Nee Cis, als ik het doe dan wil ik het alleen doen. Het moet van mij zijn en trouwens ik weet het helemaal nog niet.'
Yvan keert zich zijdelings om en mengt zich in het gesprek. Hij is lichtjes verbouwereerd, dat hij gedropt werd en Lucille via zoekertjes contact wil maken met mannen.
'Ik begrijp echt niet Lucille waarom jij op een advertentie hoeft te reageren? Er zijn toch voldoende geïnteresseerden, die je best beter willen leren kennen.'
Lucille heeft er spijt van dat Yvan er weet van heeft dat ze een ritueel heeft op zaterdag om de contactadvertenties uit te pluizen. Haar geheim is groter dan dat, ze wil eigenlijk weg uit deze stad. Er zijn teveel herinneringen en te weinig verbindingen. Haar kinderen zijn de deur uit en wonen ook ver buiten deze stad.
'Lucille, zou het eenvoudiger geweest zijn moest ik een advertentie geplaatst hebben? Het juiste woord erin en je bent verkocht?' Aan de toon te horen is Yvan licht geraakt en Lucille weet hier geen antwoord op.
Ciska gilt: ' kijk uit Yvan, remmen…' net op tijd komt de wagen tot stilstand. Een geschrokken voetganger steekt zijn middelvinger op en roept iets naar Yvan.

'Zou er iets van Mahler op zijn programma staan,' verbreekt Ciska de stilte.
Niemand geeft antwoord en dus ratelt Ciska maar verder, over Gerard en zijn voorliefde voor erotiek boven sex.
Eindelijk zijn ze in Gent en Lucille is blij dat ze kan uitstappen. Als Yvan het portier voor de dames opent zegt Lucille terwijl ze Yvan in de ogen kijkt: 'sorry, het heeft niets met jou te maken.'
Hij kijkt haar alleen maar aan en zegt niets terug. In stilte wandelen ze naar de zaal toe, het is een verbroedering van verschillende koren in Oost-Vlaanderen. Bij het binnenkomen ontvangen ze een programma en tot haar ontsteltenis merkt Lucille dat het koor waar haar ex in zingt ook meedoet.
Ze kan toch niet blijven vluchten, trouwens er is deze morgen al genoeg spanning geweest. Dit kan er ook nog bij.

'Lucille?' ze draait zich om en kijkt in het gezicht van een koorlid waar ze voorheen goed mee bevriend was. ' Lucille, ik ben blij dat ik je nog eens zie. 't Is wel erg voor jou he! We wisten het eigenlijk al heel lang hoor van Johan en Liliane, maar ja we dachten dat je het ook wist. Zal ik je nog wat vertellen?'
Lucille wil het niet horen en ze voelt haar bloed stromen waar het altijd stroomt maar nu kookt het.
'Luister Angela, je hebt drie jaar gezwegen, neem het nu maar mee in je graf. Ik wil en ik hoef het niet te weten, stel hypocrieten.'
Lucille draait zich om en stapt met opgeheven hoofd de zaal in, wat denken die omhoog geschoten sopranen wel! Ze zal ze eens een toontje lager leren zingen. Kunnen ze bij Johan met zijn basstem gaan uithuilen en hem gelijk geven dat hij me ingeruild heeft. Onnozele krengen, dat zijn ze, verdomde kwezelaars.

Ciska merkt dat er wat aan de hand is en vraagt of alles ok is. Lucille zegt: 'ik heb me in jaren nog niet zo goed gevoeld en Johan zal nu wel op de hoogte zijn dat zijn (h)ex ook in de zaal is. Wedden dat hij vals zingt, den pezeweef!

Ciska kijkt Lucille met grote ogen aan, er gaat geen agressie van haar uit maar ze herkent de Lucille van vroeger. Ze heeft haar kracht van bestaan terug gevonden en Ciska geeft haar spontaan een zoen.
'Oh dames, mag deze soms weten wat hij gemist heeft?'
Lucille en Ciska tronen Yvan mee naar hun plaatsen en in de gang staat Johan met Gerard te praten.

In het voorbij gaan tikt Lucille op Gerard zijn schouder, deze draait zich om en zegt: 'Lucille, tof dat je er bent.'
'Dag Johan, uw Fisherman pillekes niet vergeten om uw keeltje te soigneren?' en Lucille tovert haar liefste glimlach te voorschijn.
Ciska en Lucille gaan gierend van het lachen naar hun plaats. Johan staart hen na en hij is duidelijk de kluts kwijt.


wordt vervolgd...


 

feedback van andere lezers

 • Rob
  Ik zou er (h)ex van maken.;-))
  Volgens mij komt Cohen nog weer naar Brussel en naar Rotterdam, daar zou je op in kunnen spelen. Ik ga daar overigens niet kijken want ik wil het kleinschalige concert in Brugge in gedachten houden.
  Maar wáár moest Yvan voor remmen? Of zullen we dat nooit weten!;-))
  sproet: prima fb, inderdaad voor wat of wie remde Yvan?
  (h)ex -->prima

  wat Cohen betreft, hij komt op 19 en 20 okt naar Vorst (dicht bij waar ik woon eigenlijk) het is een goeie zaal qua akoestiek. er zijn alleen nog kaarten beschikbaar voor de maandag 20/10 en in de laagste prijsklasse en die plaatsen zijn iets minder. ik ga Brugge in mijn hart bewaren en jaren geleden in Gent. ( Gent komt nog in de tekst en later Brugge)

  liefs, trees
 • innerchild
  Zo zo ? Als Lucille in haar kracht staat gebeuren er leuke dingen ... :)
  Ik lag in een deuk bij 't lezen van het die Fisherman pillekes !

  En die (h)ex is een leuke tip van Rob !
  sproet: er komen nog hekse streken, wacht maar af!

  liefs, trees
 • Magdalena
  immens deugddoende lectuur!

  ik krijg eigenlijk compassie met die arme Johan, weet je dat? Hij masturbeert nu elke morgen in de douche en wacht braafjes af tot hij 'szondagsmorgens tussen 9 en halftien de mooie ex-maagd mag nuttigen

  ps
  spermageurtjes was (geen T) je af
  Johan staart hEn na

  geniet van deze zondag!

  XXXX
  sproet: correcties aangebracht.

  compassie met Johan is voor niets nodig, hij heeft vrouwkes genoeg die hem omringen.

  liefs, trees
 • Mistaker
  Heel erg leuk! Vooral van de 2e alinea heb ik genoten.

  O ja:
  Wat is er mis aan hem: Wat is er mis met hem
  Ciska komt tussen hen beide in lopen en geeft hen een arm: Ciska komt tussen hen beiden in lopen en geeft hun een arm
  maar ze merkt de Lucille van vroeger: maar ze herkent de Lucille van vroeger.
  zijne kluts kwijt: de kluts kwijt.

  Liefs,
  Greta

  sproet: wat zou ik zonder U doen? de correcties zijn aangebracht.

  liefs, trees
 • Francis
  Ik dacht al ik mis een stukje Heel deel overgeslagen, vind net als Greta het tweede stukje het " ïnterressants"
  xx Frans
  sproet: merci voor de fb en he tlezen, Francis.

  liefs, sproet
 • koyaanisqatsi
  Een zanger zonder kluts... dat belooft...
  sproet: leuke reactie...
  liefs
 • Klaver4
  ik heb wat compassie met Yvan, al vind ik het bizar dat ie met die ciska is, ook wat schijnheilig, mss om lucille op te naaien, maar zo wordt ie niet geportretteerd, en vind ik uiteindelijk dan weer zielig voor die ciska.....en zo blijven we bezig hé..;o)
  maw, heel boeiende karakterschets van de personages vind ik;
  donkerbruin vermoeden dat er met die yvan en lucille nog het een en ander in de steigers staat...
  liefs
  klaver4
  sproet: ik moet je teleurstellen, Yvan verdwijnt uit Lucille haar leven en ook uit dat van Ciska. sympathiek knul anders ( was van Brugge(grapje))

  liefs
 • aquaangel
  speciale reden om sex te schrijven ipv seks?

  xx
  sproet: wat is eigenlijk de juiste spelling? sex of seks? ik heb er niet bij stilgestaan, uit gewoonte schrijf ik sex. ik ga het eens opzoeken.

  liefs, trees
 • henny
  Ze weet zich goed te weren tegenover Johan. Top!
  sproet: dat was soms nodig, haar mannetje staan!

  liefs, trees
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .