writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De scheiding - (40)

door Julien_Maleur

Hfdst 10. Een zware beslissing

De terugkeer in het lege huis is een zware ontgoocheling. Michel kan die nacht niet slapen. De hele tijd wordt hij geplaagd door herinneringen. Hij denkt aan de tijd toen hij Lisa leerde kennen en op haar verliefd werd. De voorbije huwelijksjaren spoken door zijn geest: het opperste geluk in het begin, daarna de toenemende spanningen en vervreemding.
Wanneer de dageraad aanbreekt heeft hij nog geen oog dicht gedaan. Moedeloos neemt hij een bad, scheert zich en kleedt zich aan. Er is geen brood in huis en de koelkast is leeg. Hij stelt zich tevreden met een glas water als ontbijt. Het is duidelijk dat zijn vrouw de woonst al dagen geleden heeft verlaten. Hij kan wel vermoeden waar ze ergens is. Ze is natuurlijk opnieuw ingetrokken bij haar ouders. Deze zijn trouwens altijd tegen hun huwelijk geweest. Zijn wilde dromen pasten niet in hun banale leventje.
Hij mist zijn vrouw en kind. Hij wil hen terug. Gespannen loopt hij naar de telefoon en telefoneert naar zijn schoonouders.
'Dat jij hier nog durft te bellen.' is het eerste wat zijn schoonmoeder zegt, wanneer ze zijn stem hoort. Hij voelt zich boos worden.
'Ik wil mijn vrouw spreken." zegt hij terwijl hij probeert om kalm te blijven. Maar zijn schoonmoeder is helemaal niet van zin om zijn verzoek in te willigen. Met duidelijk leedvermaak antwoordt ze:
'Jouw vrouw wil je niet meer spreken. Je hebt het verprutst. Ik heb het altijd al geweten dat je niet deugt. Onze advocaat zal je onze eisen wel laten kennen.'
Michel kan zich nu niet meer bedwingen. Woedend wil hij reageren, vragen waarom hij dan wel niet deugt. Zijn eerste woord is echter nog niet uitgesproken, als zijn schoonmoeder de verbinding verbreekt. Hij staat daar nu, de stom geworden telefoon in de hand, lusteloos voor zich uit te kijken. Wat heeft hij toch verkeerd gedaan? Hoe moet het nu?

 

feedback van andere lezers

 • sproet
  duidelijke (v)echtscheiding aan het worden.

  liefs, sproet
  Julien_Maleur: dank
  groeten
  JM
 • henny
  Vakantie voorbij en ik lees weer. Ze gaat, inderdaad, wel erg tegen hem te keer. Ik vrees ook dat dit een vechtscheiding gaat worden
  Julien_Maleur: Ja, hoe moet het nu verder.
  groeten
  JM
 • hettie35
  Weer graag gelezen, het boeit wel hoor!
  groetjes Hettie
  Julien_Maleur: Blij dat ik jou blijf boeien.
  groetjes
  Julien
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .