writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

een nieuw verhaal

door JC

Een nieuw verhaal

--------------------


Het is bevreemdend - mijn recente keuzes bedoel ik dan - plots is er zoveel en ook zo weinig.
Doen wat je hart je ingeeft, talloze keren heb ik dit anderen verteld en nu doe ik het zelf.
Maar deze keer is er geen zwart gat, geen leemte die snel opgevuld moet worden, deze keer kan ik het alleen ook wel doen.
Misschien moet ik de rest van de weg ook wel alleen afleggen, heb ik teveel tijd en moeite in niet alleen zijn gestoken, wat komen moet dat komt, daar geloof ik nog heilig in.
Zelfs mijn trouwe viervoeter moet me binnenkort verlaten (zes weken in het buitenland werken betekent dat het beestje zes maanden op een jaar bij een ander onderdak zou moeten krijgen) en samen met hem zal ook het laatste wat me hier nog houdt verdwijnen.
Terug naar Oostende dus, terug naar de bakermat, terug naar het verleden.
Op de vooravond van mijn 37ste levensjaar ben ik voor het eerst in het reine met mezelf, nu is er enkel nog mijn leven, nu begint het pas echt.
Niet dat de laatste week me onverschilig laat, verre van zelfs, iemand die je met hart en ziel heeft liefgehad aan de kant schuiven is een afgrijselijk iets om te doen. Hoe koud en harteloos ik de relatie ook beëindigd heb de pijn is er wel degelijk.
Eerlijk zijn met jezelf is ook eerlijk zijn met een ander en zij verdiende het zeker niet om haar leven verder te verspillen aan iemand die haar dromen niet deelde, die een ander leven wou en zou leiden.
Eigenlijk had dit stukje 'een oud verhaal' moeten genoemd worden, maar zoals een glas halfvol en halfleeg kan zijn wil ik ook nu de juiste dingen zeggen en doen.
Het is pas begonnen al lijk ik al zolang onderweg.
Eerst wat slaap inhalen, er komt nog een pak hartzeer mijn richting, de dromen van vandaag zijn morgen verleden en zo ga ik verder.. in het heden.

 

feedback van andere lezers

  • otiske
    Een goede instelling denk ik. Laat het komen en laat het weer los. Knap neergezet, groetjes.
    JC: life..
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .