writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

I used to roll the dice

door JC

I used to roll the dice

------------------------

Een paar dagen geleden zag ik onze Herman nog eens op televisie, het deed pijn.
Hij is zijn eigen identiteit aan het verliezen en nog geen klein beetje ook, een karikatuur van de karikatuur die hij ooit eens voor de show gemaakt heeft.
Dan denk ik bij mezelf - als je mannen van zijn kaliber zichzelf ziet verloochenen voor de commercie - dat ik liever onbekend en onbemind blijf.
Echt waar, als telkens opnieuw toegevingen doen de prijs van de roem is laat die roem dan maar achterwege.
Hij heeft nog nooit een gouden uil gekregen, 'k vermoed dat hij zelfs nog nooit bij de kanshebbers geweest is - zijn stijl teveel to the point.
Nee, we zoeken allemaal onze eigen weg en na verloop van tijd sluipt routine en compromissen maken altijd in, de vraag is enkel hoeveel je van jezelf - en je idealen - wilt verliezen om toch maar niet dat beetje aandacht te verliezen.
Dankzij Brusselmans ben ik beginnen met schrijven, hij is altijd een stichtend voorbeeld van 'fight the power' geweest, op zijn eigen onnavolgbare manier dan.
Maar de 'kenners' willen geen eigenwijze klootzakken, ze willen salonschrijvers wiens woordenschat belangrijker is dan de inhoud.

Dit alles als inleiding van dit stukje; want ik loop er vrij pissig bij, de tijd tikt niet langer in ons voordeel en het is meer dan tijd dat we dit gaan begrijpen.
De titel van dit stukje is dan ook toepasselijk: je kunt altijd de dobbelstenen gooien, alleen lijken we allemaal o zo content met wat er is.
Ik niet, het is ook mijn plicht om niet tevreden te zijn, zeker niet voor mezelf, ik heb een dochter die groter wordt en zoals de wereld zich nu evolueert moeten er wel noodkreten geslagen worden.
Het gezonde verstand - de rede - is niet meer dan een stemmetje in ieders achterhoofd geworden, dit terwijl de wereld om ons heen op ontploffen staat.
Obama wordt de eerste zwarte president - of wat denk je - ik keek even naar de vice president en wist al hoe zijn successtory zou eindigen.
Iedere presidentskandidaat word zo 'gesponsord' dat er wel moeten 'gunsten' verleend worden en Obama zal daar geen uitzondering op zijn of worden.
De wereld gaat naar de kloten, op een sneltreintempo dan nog wel en iedereen blijft lekker binnen de lijntjes lopen.
Fuck that, de tijd is aangebroken om te doen wat moet gedaan worden - voor ieder van ons.
Als we niet snel een antivirus vinden voor het steekspel dat boven onze hoofden gespeeld worden zijn we straks zelfs geen pionnen meer, denk daar maar eens over na.
Ik ben wakker, mijn wereld is niet zoals ze zou moeten zijn en ik ga er alles aan doen om ze weer leefbaar te maken, ook al betekent dat een prijs betalen.
Maar ik kan enkel kloppen op de deur, alleen geraak je niet verder, ééndracht maakt macht, klinkt je dat nog bekend in de oren?

 

feedback van andere lezers

 • badstop
  Je hebt gelijk en ik ben druk bezig de wereld te veranderen, nog een hele klus, dat kan ik je wel vertellen.
  JC: t begint altijd klein hé
 • otiske
  Helemaal mee eens. Goed geschreven en graag gelezen, groetjes.
  JC: een nieuwe dag, nieuwe kansen
 • marrik
  Goed geschreven.

  Maak je niet druk om Obama.Binnen 2 jaar is de Rockefeller (dit zijn inderdaad de rijkste mensen op aarde) groep hem zat en laten ze iemand een stukje lood afvuren.Let maar op.Jammer,maar dat is wat IK denk dat er gebeuren zal.
  Alhoewel ze op dit moment wel een statement neerzetten.

  marrik
  JC: 't is voor de vice president dat ik bang ben, die zal nog een grotere marionet in het poppenspel worden met alle gevolgen van dien
 • Mistaker
  Obama gaat het niet redden vrees ik...

  Graag gelezen.

  Groet,
  Greta
  JC: hij probeert tenminste, dat is al heel wat als je in Amerika woont
 • klaver4
  Ik volg mistaker; ik vrees dat die voze mccain (Bush's puppet) zijn perskanalen heeft aangesproken, want in steekproeven blijkt McCain in sneltreinvaart terrein te winnen en zelfs voor te liggen nu !
  Het is nooit anders geweest hoor, al zo sinds eeuwen, alleen nu spelen ze er mee en nemen onverantwoorde risico's.
  Big Business has taken over politics. Nieuwste trend is dat ook de big crime scenre hetzelfde aan het doen is intussen (Engeland heeft daar zwaar voddeen mee - die kopen gewoon hele bedrijven op, zetten daar mannetjes, soigneren hun personeel, en hup, ze hebben voet aan grond in ganse regio !).
  Fijn om lezen dat er nog mensen wakker zijn !
  gr
  klaver4
  ps: het steekspel dat boven onze hoofden gespeeld worden
  JC: een boekje uit niet Amerikaanse hoek zou wel een paar slapende honden wakker kunnen maken, maar dat zal niet voor vandaag zijn vrees ik
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .