writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

een stukje voor morgen

door JC

Een stukje voor morgen
---------------------------

Waarom ook niet? Waarom eens niet proberen om morgen te voorspellen en achteraf eens zien hoeveel ik er naast zit.
Nog een uurtje en ik ga mijn zus en schoonbroer opzoeken, morgen worden de nieuwe meubels geleverd in hun stekje onder de zon en ik ga helpen met de meubels opslaan.
Dat is zo ongeveer het enige vaststaand feit, al de rest is zuiver putten uit ervaringen.
Uit ervaring weet ik nu al dat er morgen ruzie zal gemaakt worden, is het niet over het feit dat de twee heren van de meubelwinkel veertig euro per uur vragen dan zal het over het al dan niet zelf in elkaar steken van de meubelen gaan.
Wat ik ook al weet is dat er alcohol zal vloeien en ik na tien dagen een vrij fatsoenlijk vrijgezellenbestaan zal omzetten in een niet zo fatsoenlijk vrijgezellenbestaan, met andere woorden let the beast go.
Dat maakt me natuurlijk een makkelijke prooi voor de dames die er geen erg in hebben om een stomdronken kerel mee naar huis te nemen of vice versa.
Toch zal ik proberen om de chaos die ik bewust opzoek onder controle te houden, om de alcohol mijn denken niet zo te laten vertroebelen dat ik weer eens een verloren dag heb meegemaakt.
Het lijkt makkelijker dan het is -zelfkennis is een vloek en zegen- daarom ook dat ik dit stukje schrijf.
Ik wil meer en meer begint bij jezelf. Het is zo poepsimpel: de wereld ligt aan mijn voeten maar ik mag er zo niet in opgaan dat het plots een oncontroleerbaar iets geworden is.
Van dat soort verhalen heb ik er al een stuk of honderd liggen, ze smaken muf en eerlijk gezegd kan ik de helft ervan niet eens meer deftig voor de geest halen, verdomde blackouts.
Misschien ook maar beter, een mens blijft een beest, draai en keer het zoals je wil we kunnen onze drang en driften nooit helemaal onder controle krijgen.
Dus wordt het dansen op een slappe koord, iets waar ik zo onderhand wel een expert in geworden ben.
Een ex- collega van me heeft de uitbating van de jachtclub in Oostende op zich genomen, laatst ben ik nog even binnengestapt om hem te feliciteren met zijn nieuwe project en hij vertelde me toen dat er iedere vrijdag een DJ ingehuurd werd om daar een beetje ambiance te scheppen.
Nu sprak dat idee me gelijk aan - geef toe dat je niet iedere week in een jachtclub gaat fuiven - en mijn bestemming voor morgenavond is dan ook al gekend.
Nu weet ik ook dat er in Oostende veel valkuilen voor me opengaan, 'k heb er immers 34 levensjaren versleten en dan weet je wel wat ik bedoel..
Dus ben ik van plan om zaterdag een stukje getiteld 'een stukje over gisteren' te schrijven en eens te zien in hoeverre ik weer van mijn baan afgeweken ben, of misschien ook niet..

 

feedback van andere lezers

 • innerchild

  Grappig !
  En ik kom morgen zeker lezen ... benieuwd hoe de voorspellingen zijn gelopen. ;-)

  Tip:
  'Uit ervaring weet ik na' ... na = nu

  'de wereld ligt aan mijn voeten maar ik mag niet zo erin opgaan ...' --> de wereld ligt aan mijn voeten maar ik mag er ER niet zo IN opgaan ...  JC: bedankt voor de tips; snel aanpassen
 • otiske
  Goed weergegeven, graag gelezen, groetjes.
  JC: tof
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .