writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 84

door koyaanisqatsi

Het was donker toen Nicole opnieuw wakker werd. Tijdens haar slaap had ze steeds opnieuw de doffe slagen van een geweerkolf, die eerst haar onderkaak brak en vervolgens een oogkas verbrijzelde, en het korzelige geluid van het verbrokkelen van haar tanden gehoord.
Toch had ze niet het gevoel met nachtmerries te hebben geworsteld. Ze ontwaakte opvallend rustig en voelde zich in een laken van berusting gewikkeld, alsof ze het onomkeerbare van haar verschrikkelijke lot al volkomen verteerd had.
Er werd een flauw licht aangeknipt, een donkere gestalte boog zich over haar. Nicole snoof een zoete adem op die haar deed denken aan de geur van dure lipstick. Een zachte hand nam haar linkerpols beet om haar hartslag te voelen. Het milde karakter van dit gebaar stond in zodanig contrast met de brutaliteit van haar verminking dat er een sprookjesachtige ongeloofwaardigheid uit opwelde.
Nicole wilde vragen hoe het het jonge meisje was vergaan dat ze had willen behoeden voor een groepsverkrachting. Een fluisterende stem verzocht haar niet te praten; een onnodig verzoek aangezien ze er toch niet in slaagde voldoende kracht te verzamelen om haar stem te gebruiken.
Na wat onduidelijk gerommel werd haar linker onderarm lichtjes opgetild en ingewreven met een ijskoude vloeistof. Een paar seconden later prikte een naald in haar huid. Er volgde weer wat gerommel waarna het licht opnieuw uitging en Nicole opnieuw alleen achterbleef in het duister.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Een sterke vrouw, hoe 'gebroken' zij ook is.
  x
  koyaanisqatsi: Vrouwen zijn dan ook veel sterker dan mannen
 • sproet
  dit voelt ijzig koud aan en het is ook op die manier weergegeven.
  gruwelijke eenzaamheid, medische controle en verder niets...

  geeft een naar gevoel en bouwt de spanning op...laat ons niet te lang wachten!

  liefs, trees
  koyaanisqatsi: en zeggen dat dit verhaal zo onnozel begon dat het nauwelijks geloofwaardig was...
  thnks
  xx
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .