writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 85

door koyaanisqatsi

Na een half uur stappen had Podgorny zich al drie keer moeten ontlasten. Telkens was zijn stoelgang dunner geworden en wat hem nog het meest verontrustte waren zijn ingewanden, die alles behalve signalen van enige verlichting uitzonden. Bovendien kreeg hij met toenemende frequentie koude rillingen, die hem niet alleen deden klappertanden maar ook zodanig beven dat hij vreesde de controle over zichzelf te verliezen. Het gebrek aan keuze was zijn enige argument om door te gaan, om zich overeind te houden in de broeierige hitte van het oerwoud die een zwoele geur van vocht afscheidde en steeds meer irriterende insecten op hem leek af te sturen.
Ondertussen probeerde hij wel zo goed mogelijk op zijn hoede te blijven; want ziekte zou geen excuus zijn voor zijn vijanden om zich van hun meest vergevingsgezinde kant te laten zien. Overtuigd op geen spatje genade te moeten rekenen liep Podgorny dan ook over van frustratie omdat hij bij gebrek aan vuurwapen nooit in staat zou zijn zich tot de laatste snik te verdedigen -was het trouwens geen schande: een doorwinterde huurling die tijdens het ontsnappen uit een hinderlaag zijn wapen was kwijtgespeeld?
Voorlopig zag het er evenwel niet naar uit dat hij een andere strijd moest aangaan dan die tegen zijn fysieke toestand. De jungle voorzag hem van een aaneenrijging van smalle, natuurlijke paden die het ontwijken van mogelijk in het struikgewas verscholen slangen vergemakkelijkte. En vermits Podgorny er toch al enige tijd zo goed als van overtuigd was dat hem nog een lang leven beschoren was, maakte hij zich ondanks zijn penibele situatie niet al te veel zorgen over de uitkomst van zijn zwerftocht.

 

feedback van andere lezers

 • sproet
  een kort stukje, maar ja als je telkens een plekje moet zoeken om te...verlies je veel tijd.

  goed weergegeven dat hij op zijn hoede moet zijn voor eventuele gevaren. de spanning is bewaard. schrijfstijl zoals steeds onberispelijk gaaf.

  liefs, trees
  koyaanisqatsi: thnks again
  xx
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .