writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 86

door koyaanisqatsi

Een donkere stem mompelde iets; een uitleg, waarvan Nicole alleen de woorden ambassade en repatriŽring begreep. Uit een wazig beeld maakte ze op dat het een man in een donker pak was, die nog even, voor hij uit zicht verdween, met iemand in een wit gewaad sprak. Een paar minuten later werd ze opgetild en gleed ze de kamer uit waarin ze een onbekend aantal dagen in een steeds weerkerende roes had doorgebracht. Ze hoorde het rollen van wielen, stemmen die luider werden en weer wegstierven, zag silhouetten voorbijglijden en voelde zo nu en dan een geruststellende hand op haar rechterschouder.
Een plotse warmte viel als een ondraaglijke deken op haar lichaam terwijl fel zonlicht haar compleet verblindde. Haar ogen bleven onophoudend knipperen terwijl ze een ziekenwagen werd ingeschoven. Het geluid van dichtslaande deuren werd gevolgd door een nevelachtige duisternis. Een donker hoofd boog zich even over haar heen, zei iets en trok zich terug. Even later schoot de ziekenwagen met een schok in beweging.
Nicole zag zichzelf aan een boomstronk hangen, naakt, ondersteboven, als een vleermuis. Uit het niets begon een hand een enorme sliert gehakt in haar strot te duwen. Nicole probeerde het vlees zo goed als kon door te slikken maar dreigde algauw te stikken en braakte alles weer uit.
Toen hoorde ze onbekende woorden die op gevloek leken en voelde ze hoe iemand met een doek omzichtig haar mond begon schoon te vegen.

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Als een nachtmerrie ...
  x
  koyaanisqatsi: :-(
 • sproet
  kort, maar perfect.

  blijf Nicole nu leven?

  liefs, trees
  koyaanisqatsi: hangt er vanaf wat je onder "leven" verstaat...

  xx
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .