writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 89

door koyaanisqatsi

Podgorny had het idee dat zijn oogbollen zodanig gezwollen waren dat ze griezelig uit zijn oogkassen puilden. Bovendien deden ze pijn, zoals de rest van zijn lichaam, dat aanvoelde alsof het uit een uitermate poreuze stof bestond die bij de minste schok tot poeder kon verpulveren. Zijn linkerwang drukte in de modder, die in zijn mondhoek naar zuivere aarde proefde. Bij het opkomen van de zon hadden de vliegen de muggen afgelost om hem te treiteren, maar vermits hij geen greintje kracht meer had om zich te verzetten, was zelfs innerlijke irritatie tot de onmogelijkheden gaan behoren.
Podgorny zag zichzelf als terug als jonge knaap op de ochtend voor zijn negende verjaardag. Hij was vroeger dan normaal wakker geworden en zonder enige reden meteen naar de slaapkamer van zijn ouders gestoven. Daar had hij zonder kloppen de deur opengeduwd en de schokkendste ontdekking van zijn toen nog jonge leven gedaan. Zijn moeder zat naakt op handen en knieŽn terwijl zijn vader met ruwe stoten van zijn dijen tegen haar achterste aanbeukte. Doordat zijn ogen zich vastnagelden aan het waanzinnige totaalbeeld ontging hem de ontsteltenis die als een loden blok op de gezichten van zijn ouders neerviel en die na enkele seconden veranderde in een door diepe schaamte gevoede woede. Het volgende wat hij zich herinnerde was zijn vaders brullende verwijt omdat hij niet had geklopt; woorden die minuten later, toen hij zich in zijn slaapkamer onder zijn deken verscholen hield, nog nazinderden als donderslagen maar nooit een verklarend vervolg zouden krijgen.
Terwijl een kever over de rug van zijn neus kroop, probeerde hij te vechten tegen het vervolg van zijn gedachten, die bij die ene gebeurtenis bleven hangen alsof ze de enige noemenswaardige ervaring uit zijn leven was. Hij keek recht op de hangende borsten van zijn moeder, die als vreemde, exotische vruchten heen en weer dansten en hem nadien, toen hij de daad van zelfbevrediging ontdekte, meermaals inspireerden tot zalige orgasmes die jammer genoeg gevolgd werden door verwarrende gevoelens van opwinding en schuld.
De kever kietelde aan de wimpers van zijn rechteroog. Podgorny deed een ijdele poging het beest met een langzaam geknipper van zijn ooglid te verjagen. De kever vervolgde ongestoord zijn weg, tot aan zijn neuswortel, om vervolgens op zijn schreden terug te keren en langs zijn wang en kin de grond te bereiken en te verdwijnen. Als een stille bezoeker die van oordeel was dat Podgorny geen gezelschap verdiende.

 

feedback van andere lezers

 • sproet
  waar men met zijn gedachten heen gaat als men ligt te kreperen.

  sterke tekst.

  liefs, trees

  in de zevende zin iets te mild geweest met het woordje 'als'
  koyaanisqatsi: thnks

  xx
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 6

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .