writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

klootzak 1e klas

door JC

klootzak 1e klas
-------------------

Uit onmacht omwille van het gegeven dat ik mijn hond moet van de hand doen besloot ik een pint te gaan drinken, zit daar mijn ex haar nonkel niet net hetzelfde te doen.
Nu moet je weten dat ik nooit geen grote affiniteit tegenover dat manspersoon gehad heb, simpelweg omdat hij niet is wat hij beweert te zijn.
Nu kon ik de gemakkelijke weg gekozen hebben, mijn consumatie genuttigd en dan opkrassen maar ik besloot om niet zo te handelen.
Hij wou dus gelijk weten hoe en wat - wat er zou gebeuren met mijn ex en of het ook zo zou blijven - ik heb hem eerlijk een antwoord gegeven.
Het ging er me niet om dat hij zijn neus in andersmans zaken wou duwen, dat soort van natuurlijke nieuwsgierigheid kan iedereen bevatten, wat me stoorde was de manier waarop hij reageerde op mijn antwoorden - ze deden er niet toe.
Je moet weten dat ik een drastische keuze gemaakt heb - haar van de ene op de andere dag laten zitten zonder haar ook maar één logische verklaring te geven - dus was die persoon zeker niet bij machte om ook maar enig oordeel te vellen en dat deed hij toch.
Het ergste was de manier waarop hij mijn vroegere vriendin de grond inboorde - je bent de eerste en ook de laatste niet is niet iets wat je tegen Jan en alleman gaat vertellen - alsof hij een minachting voelde voor iemand die door en door goed is.
Want - dat wil ik voor eens en altijd benadrukken: zij heeft geen enkele fout aan onze breuk, ik heb voor een andere weg gekozen en dat zullen er maar weinig kunnen bevatten, laat staan een gemeenteraadslid uit Liedekerke.
Zijn kortzichtigheid en minachting voor iemand die deel uitmaakt van zijn familie - een familie die elkaar zogezegd steunt door dik en dun - bevestigt nogmaals mijn gevoel dat het allemaal klatergoud was.
Ik voel me slecht, heel slecht zelfs, 'k had hem gewoon moeten zeggen dat hij een 1e klas klootzak was om zo over zijn eigen bloed te spreken, om zo laf te zijn om iemand die niets dan goed voorheeft met alle anderen gemakkelijkheidshalve maar de grond in te boren.
De enige fout die mijn ex vriendin heeft is dat ze alles inneens wil, de hemel moet en zal komen en als het aan haar ligt gelijk, voor de rest is er niets maar dan ook niets verkeerd aan die vrouw en haar eigen familie gaat haar dan gaan afschilderen als één of andere - ik weet niet wat - als een vrouw die nooit geluk zal vinden.
Dat van je eigen familie - een mens zou voor minder gaan denken dat hij de juiste keuze gemaakt heeft - ze is godverdomme één en al gevoel en dan gaat een derderangsgemeenteraadlid haar de grond inboren.
Nee, de goede kunnen niet meer winnen, dat begrijp ik nu meer dan ooit.
Ze is een vrouw met het hart en de dromen van een kind, een persoon die enkel gelukkig wil zijn en bereid is ervoor te vechten en dan gaat iemand die vergeten is wat het is om dromen te hebben haar met de grond gelijk maken, voor mij een brug te ver.
Maar ik mag niet terugkeren, ik kan niet terugkeren, ze zal voor eeuwig en altijd afgeschilderd worden als een slechte vrouw terwijl ze één en al hart is.
Ik heb in mijn leven nog maar een paar verkeerde dingen gedaan, haar verlaten is daar één van, maar ik heb mijn pad te volgen en ik kan niet meer terug al is het op momenten als deze dat ik echt wel wou dat ik het kon, om de hypocrieten die hun vonnis al gemaakt hebben zonder het pleidooi te horen lik op stuk te geven.
Ik ben de klootzak 1e klas die haar dromen en verlangens op één dag kapotgemaakt heeft om iets te zoeken die ik niet eens kan bevatten, maar zij blijft achter met de mensen die haar zouden moeten steunen en dat niet doen en dat is wat me waarlijk spijt.
Er bestaan geen gemakkelijke keuzes in dit leven en geloof me ik wens haar de hemel en indien mogelijk nog veel meer toe - enkel en alleen omdat ze nog steeds de moed heeft om te geloven in echt geluk - maar niet iedere droom kan werkelijkheid worden, niet iedere dromer vindt zijn pot met goud op het einde van de regenboog.
Wat ik weet - wat ik begrijp - is dat ik een klootzak 1e klas ben, wat ik niet begrijp is hoe anderen ervoor kiezen om zo te zijn.

 

feedback van andere lezers

  • aquaangel
    graag gelezen, zou voor eerste kiezen ipv 1e

    xx
    JC: een klootzak blijft een klootzak, hoe je het ook verwoord
  • dichtduvel
    Ik hoop dat je je wat opgelucht voelt, grtz, j
    JC: afschrijven is de enige manier
  • sproet
    sterke inhoud en je houdt de rode draad stevig vast in het verhaal.

    graag gelezen.

    liefs, sproet
    JC: dank je spr.
  • Klaver4
    Stevig dit, met tempo geschreven ! Ik zou haar simpel waarschuwen voor zo'n wollige wolf ! Klaar, desnoods via een vriendin van haar, want die gast heeft blijkbaar een missie om haar leven status quo te houden, of liever ten gronde te richten.
    (ben ook van ene dag op andere weggegaan, ben geen klootzak maar dat was kwestie van overleven; is nu een van mijn beste vriendinnen, ook een mens met gouden hart; herkenbaar dus!)
    gr
    klaver4

    JC: je hebt gewoon van die mensen die twee gezichten hebben, not my kind of people
  • Rob
    Naar mijn gevoel zit er wat veel herhaling in dit verhaal, de schrijft in dit korte stuk wel een aantal keren hoe die man haar de grond in prijst, ik denk dan:'Jaja, dat weet ik nu wel, vertel verder.'
    JC: can't please them all
  • otiske
    Heel herkenbaar geschreven, goed gedaan. Graag gelezen, groetjes.
    JC: thanks
  • iris
    Ik vind dit een heel krachtig, eerlijk en doorvoeld stuk.
    Mooie schrijfstijl ook.
    chapeau !

    Iris
    JC: vriendelijk bedankt voor de lovende woorden
  • lief
    ach je moet ergens de beste in zijn..

    ggl liefs
    JC: beter de beste in niets de de tweede in iets :-)
  • Francis
    Zo hebben meerdere mannen mooie bloemen buiten in de regen laten staan. Dat wil niet zeggendat je de nieuwe tuinman geen doodsklap mag geven als hij je voormalig gazonnetje vertrapt, is t niet? Zo'n lul uit de Gemeenteraad die voelen zich heel wat.
    Opzouten. Kon je hond...?
    Gr Frans
    JC: ..niet op hem loslaten?
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .