writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De scheiding - (43)

door Julien_Maleur


Michel is vandaag thuis gebleven. Lisa komt deze namiddag haar persoonlijke spullen ophalen. Dat is zo afgesproken op de rechtbank, tijdens het kortgeding. Hij hoeft niet aanwezig te zijn. Zij heeft nog altijd een huis- sleutel en hij heeft de deursloten niet laten veranderen. Waarom zou hij? Hij vertrouwt zijn vrouw nog altijd. Toch wil hij er zijn als ze komt. Hij hoopt vooralsnog met een goed gesprek de stukken te kunnen lijmen. Sinds het kortgeding probeerde hij meerdere keren om haar te spreken, maar steeds opnieuw maakte haar vader dit onmogelijk. Haar ouders profiteren nu duidelijk van de gelegenheid om hem uit haar leven en dat van hen te bannen.
Omstreeks drie uur in de namiddag stopt de auto van zijn schoonouders voor de deur. Met spijt ziet hij dat haar vader aan het stuur zit. Hij had nog zo gehoopt dat ze alleen zou komen. Hij is echter vastbesloten om zijn vrouw alleen te spreken in de hoop dat hij haar kan overtuigen om de echtscheidingsprocedure te stoppen en het echtelijke leven opnieuw op te nemen.
Hij ziet hoe zijn vrouw uit de auto stapt en naar de voordeur van de woning stapt. Met veel machtsvertoon loopt haar vader naast haar, als moet hij haar tegen aanranders beschermen. Dit wordt toch echt te belachelijk! Wanneer ze met de sleutel de deur open maakt wacht hij haar op in de hal.
'Je weet waar ik voor kom. Laat mij door' zegt ze. Hij heeft niet de bedoeling om haar een strobreed in de weg te leggen.
'Jij mag binnen, maar je vader komt er niet in' reageert hij, botter dan bedoeld.
Onmiddellijk bindt haar vader de strijd aan. Vol misprijzen bekijkt hij zijn schoonzoon terwijl hij naar binnen probeert te stappen en zegt:
'Jij zult me niet tegen houden. Ik ben hier om mijn dochter te beschermen en ik zal haar in haar woning vergezellen.'
Michel heeft zich nu midden de ingang geplaatst en verhindert de doorgang. Opgewonden probeert hij Lisa te overtuigen:
'Luister, Lisa, zeg tegen je vader dat hij buiten blijft. Jij mag binnen al komen halen wat je wilt. Wij moeten trouwens dringend praten. Alles wat we hebben opgebouwd kan toch op die manier niet eindigen. Ik weet dat je mij nog graag ziet.'
Zijn betoog wordt echter afgebroken door de tussenkomst van de vader. Deze probeert Michel weg te duwen terwijl hij hem toeschreeuwt:
'Wie denk jij wel dat je bent. Jij zult mij niet verhinderen om met mijn dochter mee naar binnen te gaan. Zij heeft je niets meer te vertellen en ze moet zeker je loze beloften niet horen. Maak plaats.'
Michel blijft echter in het deurgat staan. Lisa's vader probeert hem herhaaldelijk weg te duwen. Wanneer dit niet lukt, geeft hij zijn schoonzoon een vuistslag recht in het gezicht. Michel wankelt even maar blijft de doorgang versperren. Lisa die zich totnogtoe afzijdig heeft gehouden begint nu hysterisch te wenen en probeert haar vader bij haar man weg te houden. Zonder succes. Haar vader is woedend en blijft op Michel slaan. Deze probeert zich zo goed als mogelijk te verdedigen. Al vlug echter ontaardt hun geduw in een ware vechtpartij. Dit maakt Lisa nog hysterischer. Al wenend roept ze voortdurend:
'Michel, laat ons door. De rechtbank heeft mij de toelating gegeven om vandaag mijn spullen en die van Bartje te komen halen'
'Jij mag binnen, Lisa, maar je vader moet buiten blijven' reageert haar man, terwijl hij de slagen van zijn schoonvader probeert te ontwijken.
Intussen zijn de buren naar buiten gekomen, gealarmeerd door het geroep en getier. Sommigen kiezen onmiddellijk partij voor Lisa en staan onder elkaar het gedrag van haar man als schande af te keuren. Iemand heeft de politie gebeld. Na enige tijd verschijnt een politiecombi in de straat en stopt ter hoogte van de vechtenden.


 

feedback van andere lezers

 • hettie35
  Ik heb de draad weer opgepakt het blijft fijn om het te lezen.
  Groetjes Hettie
  Julien_Maleur: dank,
  mvgr
  JM
 • henny
  Je maakt er nu toch wel een hoop heisa van. Heel goed. Huissleutel is zo goed. Plaats nog een komma na een gesproken zin als de zin in gewone vorm verder gaat.
  Julien_Maleur: Dank je Henny
  groetjes
  JM
 • sproet
  ik ga nu het vervolg lezen en geef dan fb.

  liefs, trees
  Julien_Maleur: Bedankt voor het lezen. Ben reeds nieuwsgierig naar je fb.
  groetjes
  JM
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .