writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Aflaat 3

door Peerke

Het zwarte onderlaken verborg de vlekken nog afdoende maar Frits rook nu dat het aan een flinke wasbeurt toe was. Met een soepele zwaaibeweging, die je van iemand van drieŽnvijftig niet snel zou verwachten, draaide Frits zijn benen over de rand van het onderbed en zo kwamen zijn blote voeten op het koele kliklaminaat te staan. Even flitsten zijn gedachten weer naar de andere helft van het bed, de bovenkant. Zou daar nu ook iemand in liggen?
Met een meewarige blik keek hij naar zijn kleverige vingers die glommen. Hij bracht beide handen onder zijn neus en snoof de geur nog eens diep op. De zoete lucht van chemische aardbeien won het met voorsprong van de weeÔge lucht van het gemorste liefdesvocht maar het was vooral de combinatie die Frits intrigeerde.
Hij stond op en liep in gedachten verzonken naar de overkant van het halletje waar de douche/toiletcombinatie op hem leek te wachten. Met het touwtje, dat zich aan de buitenkant van de deur bevond, klikte hij het licht aan en liep de betegelde vloer op. Normaal gesproken legde hij een onderbroek en een T-shirtje klaar voor de deur maar hij zag dat hij nog wat nazaad lekte en wilde niet een spoor achterlaten. Zijn onderbroek was even van latere zorg.
Het hokje was klein, en dat was net het voordeel voor de inspiratie voor de dag.
Met zijn te zwaar behaarde lijf ging hij op het toilet zitten en strekte zich naar links uit om de douchekranen open te zetten.
Nu kwam het erop aan.
Met zijn ogen dicht bad hij nog eenmaal om een goede aflaat.
Het water kletterde enkele decimeters naast hem neer op de douchevloer, en hij voelde hoe enkele druppels zijn onderbenen raakten. Met zijn ogen nog dicht ging hij van het aflaatgebed naadloos over in een gekreun dat zijn persen ondersteunde. Zijn eigen hoofd kon hij niet zien maar hij wist dat het vandaag vrij makkelijk zou gaan, Hij had gisteren de bami met kip van drie dagen terug opgewarmd, en dan hoef je doorgaans niet veel moeite te doen voor een goede aflaat. Nog voor hij goed en wel de bami weer in zijn gedachten had gebracht, was het wonder al verricht. Nu was het zaak niet meteen te kijken maar de geur traag op hem in te laten werken. Het water van de douche was inmiddels flink warm geworden en het stoom omringde hem nu aan alle kanten. Tevreden, maar nog zonder een blik te werpen op zijn ochtendcreatie, stond Frits op. Het voordeel van het douchen erna was natuurlijk dat je niet met toiletpapier aan de gang hoefde te gaan. Nee, hij kon heerlijk ongegeneerd onder het stromende water gaan staan, en doortrok de lucht van zijn aflaat de doucheruimte voldoende, dan zou hij zijn aandacht richten op die mensenhoop die hij in de wereld zonet aan het licht had gebracht.

 

feedback van andere lezers

 • Rob
  Gaat dit een "Jan Wolkers"verhaal worden?
  En ja, het zal aan de ochtend liggen en niet aan het seizoen.
  ;-)
  Peerke: Opdracht voor de schrijfopleiding die ik volg. Wordt kort verhaal.
 • werner
  graag gelezen. Soms wel lange zinnen en teveel sperma naar mijn zin. Daarmee bedoel ik dat je door synoniemen de tekst aangenamer kan maken.
  Peerke: Dat is een goede tip Werner, zal ernaar kijken. Dank!
 • miepe
  blijf het iets te slordig geschreven, jammer
  eerste zin loopt niet zo goed en die zin is belangrijk voor de motivatie
  ook wat leestekens betreft, zelfde opmerking

  maar idee over een opengelaten bovenste deel van stapelbed is heel origineel en leuk
  Peerke: Ik zal het nog eens goed onder de loep nemen Miepe. Dank!
 • Mistaker
  Ik moest ook Jan Wolkers denken! Niet zo direct mijn stijl maar wel origineel en ik ben het eens met Miepe wat dat stapelbed betreft.

  G
  Peerke: Ach... als het maar wordt verfilmd...
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .