writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

1 triljoen dollar

door JC

1 triljoen dollar
-----------------

Die dollar kan en wil ik geen hoofdletter meer geven, zeker niet als je echt weet wat een dollar nog waard is: niets. Pas recent ben ik te weten gekomen dat er geen tegenwaarde voor een dollar bestaat, simplistisch gezegd is de dollar niet meer dan wat een gek ervoor wil geven en geloof me er lopen genoeg gekken rond.
'k Was altijd in de veronderstelling dat de Amerikanen één grote superjackpot achter de hand hielden: Fort Knox, nu blijkt dat de regering zomaar eventjes 1 triljoen dollar wil 'creeëren' om de recessie in de bankwereld aan te pakken, makkelijk niet.
Ze hoeven ze maar te drukken, that's it, er staat geen limiet of begrenzing op het aantal dollars die in omloop gebracht wordt, fool's gold als het ware.
De federal reserve is opgericht door een stelletje zakkenvullers in de laatste grote recessie en is sindsdien uitgegroeid tot een algemeen aanvaarde oplichterij.
Eén mens krijgt de macht om te beslissen wat er met één triljoen dollar gebeurt, dan nog één van de grootste zakken lucht die deze wereld ooit heeft helpen creeëren, te gek voor woorden.
Als je weet dat miljarden dollars verduisterd en verdwenen zijn, dollars die uitgetrokken waren voor de wederopbouw van Irak, dat precies dat soort mensen nu een zetje in de rug krijgen en 1 triljoen dollar zakgeld te verdelen hebben dan stel ik me toch vragen.
Hoe kun je als Amerikaan nog enig geloof hebben in een regering die dagelijks met schandalen te maken krijgt, waar het aantal verduisteringen en malafide praktijken ontelbaar geworden is.
Hoe kun je überhaupt geloven dat een president bij wie de touwen aan handen en voeten zo strak zijn aangetrokken dat hij gemekkelijkheidshalve maar niet meer beweegt, een man die er geen is.
België barst, dat weet ik, maar met de rest van de wereld gaat het alleszins niet beter, om van een understatement van formaat te spreken.
Het schrijnende verschil tussen arm en rijk laat zich meer dan ooit voelen, nu gaan de Amerikanen de overtreffende trap gebruiken en de middenklasse gewoon met één besluit ook nog even wegwerken.
Only in Amerika zou je zeggen, ware het niet dat deze vorm van paniekregeren ook zware gevolgen zal hebben voor onze portefuille, dat ook wij niet langer in ons veilige nestje zitten en eens kunnen glimlachen als er weer eens een speech over terrorisme wordt afgestoken.
Het beste voorbeeld daarvan zag je gisteren op die vergadering van de Verenigde Naties, Bush zijn afgezaagd liedje over terrorisme en andere bla bla werd deze keer genomen voor wat het was: dikke zever.
De enige terroristen die Amerika ooit gekend heeft zijn zij die ze zelf gemaakt hebben en wees gerust dat er honderdduizenden nieuwe aan het opgroeien zijn in Irak.
Hoe kun je spreken over 'kwaad' te bestrijden als je blind bent voor eigen fouten, hoe kun je iets onwezenlijks als een 'god' laten meespelen in oorlog, hoe kun je een land van zijn natuurlijke rijkdommen beroven en dan een etiket als 'food for oil' gaan rechtvaardiggen.
Eén triljoen dollar wordt er binnenkort uitgedeeld, maar wees gerust dat wij gaan meebetalen.

 

feedback van andere lezers

  • badstop
    Doe mijn maar 1 miljoen dollar. Schijntje toch?
    Er is niets nieuws onder de zon helaas. Bij Reagen en de oude Bush was de situatie ook zo. De mensheid leert wel, maar niet van zijn fouten.
    JC: maar nu is het hek toch van de dam
  • Mephistopheles
    Je hebt gelijk. Amerika is een circus en Bush is de clown.
    JC: en wij betalen :-)
  • Peerke
    Tja, het verhaal van de economie he...
    Feitelijk was de Dollar gerelateerd aan goud.
    Amerika was erg rijk en daarom werd de Dollar de internationale geldeenheid. Ze zijn alleen vreselijk arrogant met hun rijkdom omgegaan. Hij, die zichzelf boven de ander denkt te kunnen stellen zal onherroepelijk vallen... Hier komen ze inderdaad niet meer bovenop.
    JC: ja, maar nu is heeft de dollar geen enkele echte tegenwaarde meer, een luchtbel die wacht om doorprikt te worden
  • Rob
    Nog even en ze koppelen de olieprijs aan de euro, nouw, daar zijn we dan mooi klaar mee.
    JC: wishfull thinking :-(
  • otiske
    Jammer dat ze daar altijd zo met het geloof werken in Amerika, alles in naam van God. Als dit de wil van God is dan begrijp ik waarom de kerken leeg lopen.
    Heel goed weergegeven, groetjes.
    JC: het is omwille van dat geloof dat ze soldaatje kunnen spelen
  • lief
    en de pasgeboren euro wordt gewassen...

    het is wat dat geld!

    liefs
    JC: .. in onschuld? :-)
  • Klaver4
    idd verrassend dat the Master Puppet nu zonder verpinken Afrikaanse scenario's gaat volgen. En zijn Master Puppeteer knikte met dollaroogjes ''YES"! Dick Cheney en zijn firma's gaan ook weer langs de kassa passeren, kun je van op aan.
    De ingoramus die ramen ingooit, heeft nog een nieuwe hobby ondekt: glazenmaker....
    ps a in gemekkelijkheidshalve
    gr
    klaver4
    JC: jij bent echt wel een interessant persoontje, we moeten eens een pint gaan drinken en eens een degelijke conversatie hebben over life so far

    mvg

    jerry
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .