writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De scheiding - (44)

door Julien_Maleur

Het tafereel dat de agenten te zien krijgen als ze uit hun combi stappen doet hen vloeken: weer eens een echtelijke ruzie. De mannelijke agent loopt onmiddellijk naar de twee vechtende mannen. De vrouwelijke agent stevent op Lisa af.
'Wat is hier aan de hand?" vraagt ze.
Na enige aarzeling antwoordt Lisa:
'Het is mijn man. Bijna twee weken geleden heb ik hem verlaten en nu wil hij niet dat ik mijn klederen en die van mijn zoontje kom halen. Hij laat mij niet binnen hoewel dit was afgesproken op de rechtbank.'
'Wees maar gerust, wij zullen je wel helpen om je spullen te nemen' sust de agente en dan roept ze naar haar mannelijke collega:
''t is haar vent die lastig doet, Fons. Er was in kortgeding afgesproken dat ze vandaag kledij voor haar en haar zoon zou komen halen en persoonlijke spullen, maar hij wil haar niet binnenlaten. Zullen we eens een stukje helpen!'
Agent Fons, een echte kleerkast en hartstochtelijk bodybuilder richt zich nu tot Michel. Zijn mond plooit zich in een spottende grijns als hij zegt:
'Ah, meneer wil zijn vrouw niet binnen laten! We zullen dat direct eens oplossen. Je kunt kiezen: je laat haar binnen en ons ook, of we zetten je zo lang vast in onze combi. Zo nodig kunnen we je in de boeien slaan.'
Zenuwachtig antwoordt Michel en zijn stem slaat over terwijl hij spreekt:
'Zij mag gerust binnen haar spullen gaan halen, mijnheer de agent. Maar ik wil niet dat haar vader in mijn huis komt. Hij is trouwens de oorzaak van alle miserie. Zij mag binnen en jullie ook. Maar hij moet buiten blijven. Ik zal haar helpen dragen.'
Agent Fons is met dit antwoord best tevreden. Dit zou hier vlug opgelost zijn. Maar Lisa's vader is wil toch nog zijn zin doordrijven. Gebruikmakend van de tussenkomst van de agenten probeert hij onverhoeds Michel opzij te duwen en vlug naar binnen te wippen. Maar opnieuw blokkeert Michel de doorgang. En opnieuw dreigt een vechtpartij tussen beide kemphanen. Agent Fons heeft hier echter geen zin in. Hij neemt de schoonvader bij de arm en trekt hem mee, buiten de woning. Dan beveelt hij met donderende stem:
'Jij blijft hier buiten bij mij. Jij mevrouw gaat samen met mijn collega binnen de spullen halen waarvoor je gekomen bent. Je man zal je geen strobreed in de weg leggen, zoniet weet mijn collega daar wel raad mee."
Einde van het incident. Een tiental minuten later heeft Lisa haar spullen in de auto van haar vader geladen en vertrekt ze opnieuw naar het ouderlijke huis. Weer eens heeft Michel de gelegenheid niet gekregen om zijn vrouw alleen te spreken. Hoe moet hij haar dan overtuigen om het echtelijke leven opnieuw op te nemen?


 

feedback van andere lezers

 • henny
  Dat schiet niet op zo. Hij moet haar toch een keer kunnen spreken. De agenten zagen wel in dat niet hij, maar de schoonvader degene was die moeilijk deed.
  Julien_Maleur: Dank voor het lezen en fb, Henny. Agenten willen meestal dergelijke situaties zo vlug mogelijk oplossen en dan weer weg. Zie vervolg.
  Groetjes
  JM
 • sproet
  naar inhoud toe is het een beetje voorspelbaar, maar je doet het in een vlotte schrijfstijl zodat je als leze doorleest.

  liefs, trees
  Julien_Maleur: Dank je Sproet voor het lezen en de fb. Wanneer men een ervaren lezer is kan men dikwijls voorspellen wat komen zal. Ik heb dat bij veel boeken. Maar ik zal proberen daar iets aan te doen en wat onvoorspelbaarder te zijn. Anderzijds is het leven zelf dikwijls voorspelbaar.
  groetjes
  JM
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .