writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Minimalisme deel 96 (SLOT)

door koyaanisqatsi

'Klopt het, dat de vrouw in kamer driehonderd vijf morgen een ander gelaatsverband krijgt?' vroeg de verpleegster terwijl ze een kopje koffie voor haar collega uitschonk.
De verpleegster met de donkere huid en de gitzwarte haren knikte en nam het kopje aan. Ze was niet van plan Nicole's verzoek ter sprake te brengen -ze had geen zin er eender welke soort commentaar op te moeten aanhoren. Tastend naar het blaadje dat ze uit de notablok had gescheurd en dubbelgevouwen in de zak van haar schort had gestoken, ging ze bij het raam zitten. Toen de andere verpleegster het vertrek verliet om haar ronde te maken, haalde ze het blaadje tevoorschijn en begon ze Nicole's woorden opnieuw te lezen.

Ik was een vrouw en ze hebben me vernietigd. Ik voel me nu een andere levensvorm waarvoor ik onmogelijk een naam kan bedenken. Wat ik wel weet is dat ik wil leven. Maar hoe? Mijn verbeelding is overwonnen, letterlijk verkracht door een realiteit die de waarde van alles, maar dan ook alles, onderuit heeft gehaald. Als ik wakker ben zie ik steeds weer de gruwelen die de anderen werden aangedaan en als ik wegdrijf naar mijn slaap

De verpleegster vouwde het blaadje weer op en stak het terug in haar zak. Terwijl ze opnieuw naar buiten keek moest ze diep slikken. Ze zag een stel grijze wolken voor de zon schuiven, dronk haar kop koffie leeg en ging opnieuw aan de slag.

EINDE

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Ja, nu geef je me tranen.
  Je schrijft loeihard, al die afleveringen, en dan zo'n wondermooi, gevoelig einde ... Geen diepgang, zei je???
  Wat ben jij goed zeg!
  x
  koyaanisqatsi: Ik weet het niet. Ik vind het achteraf bekeken nogal slordig. Ik kan me niet herinneren ook maar één hoofdstuk meer dan twee maar herlezen (ene eventueel) gecorrigeerd te hebben. Kan je nagaan wat voor kladwerk het in feit is. Geloof me: een uitgever gunt dit verhaal geen vijf minuten leestijd.
 • sproet
  een slot waar je wat zit naar te staren als je het boek sluit.
  zulke boeken lees ik graag en dit is er één van.

  een dikke dikke proficiat!

  liefs, trees
  koyaanisqatsi: waarvoor dikke dank

  xx
 • miepe
  graag gelezen
  je hebt echt talent, je verhalen drenken
  koyaanisqatsi: thnks
 • doolhoofd
  Helemaal uitgelezen.
  Niet bepaald een Disneyfilm.


  ...
  koyaanisqatsi: Bedankt voor de volharding, mijn waarde. Inderdaad geen Disneyfilm. Maar het leven is dan ook geen Disneyfilm voor het merendeel van de bewoners van deze aardkloot.
Enkel ingeschreven gebruikers kunnen stemmen.

Totale score: 8

Uitstekend: 1 stem(men), 100%
Goed: 0 stem(men), 0%
Niet goed: 0 stem(men), 0%

totaal 1 stem(men)
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .