writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De onwaarschijnlijke zoektocht (X)

door klaver4

(X)

De opkomende hitte - of was het dat ranke silhouet in het park - bliezen Rock's mijmeringen plots weg; hij voelde dat hij intussen licht was beginnen transpireren op zijn voorhoofd. Hij depte snel zijn voorhoofd terug droog met een proper hoekje van het omgevouwen servet en merkte op dat hij wel dik een kwartier had zitten wegdromen. De dame moest hier elk moment zijn, dacht hij. Het was inmiddels twintig na acht en de stad was drukdoende zwetend wakker aan het worden.

Het ranke silhouet had hij tussentijds echter niet uit zijn vizier gelaten. Niet dat hij daar enige verdienste aan had, want hij kon er simpel zijn blik niet van afwenden.. Ze was wel dik tweehonderd meter verwijderd nog, maar hij voelde nu al iets bizar over zich komen bij het gedwongen gadeslaan van deze vrouw, stappend doorheen de door de ochtendzon beschenen 'Botaniekenhof' in Brugge. De manier waarop ze zo sierlijk sensueel het pad afstapte doorheen het park, richting het terras, had iets verhevens, onaards over zich.
De wollige bewondering sloeg plotsklaps om in een jachtige paniekaanval. 'God!, dat is haar, ik voel en weet het gewoon! En als ik over zo'n afstand al zo'n reactie krijg op dat mens ?! Godverkutman zeg, wat zal dat zijn als die hier voor mijn neus staat terwijl dit helemaal geen date is ?!'.
Een spoedsessie ademhalingsoefeningen terwijl hij zo nonchalant mogelijk een andere richting probeerde uit te kijken - de afstand werd immers alsmaar korter, want jawel ze bleef kordaat en sierlijk sensueel recht op zijn terras afstappen - en hij bij zichzelf bleef herhalen 'Rock! Remember your name!', deden hem terug focussen.

Toen hij voorzichtig uit zijn ooghoeken zo perifeer als mogelijk terug in de richting van het ranke silhouet probeerde te kijken, was ze nog slechts een tiental meter verwijderd van zijn terras, waardoor hij zijn hoofd redelijk weerloos vol frontaal naar haar toedraaide. Een waanzinnig mooie lach zwaaide hem toe en zei opgewekt met een licht Limburgs accent: 'Hoi ! Rock neem ik aan ?'. 'Ik zie dat dit helse weer zelfs uit deze steen een paar stevige druppels geperst krijgt', gooide ze er nog lachend achteraan.
Misschien was het niet bedoeld als ijsbreker, maar Rock voelde zich er toch meer op zijn gemak door want vliegensvlug antwoordde hij: "Ja hoor,deze laatste had ik speciaal voor jou opgespaard. Inbegrepen in het voordeel-pakket', wat haar een brede lach ontlokte. Rock kalmeerde want zijn antwoord stelde hem gerust dat zijn overlevingssysteem in actie was getreden; zijn automatische piloot voor sociale omgangsvormen had de besturing overgenomen. Want dit zou niet evident worden.

Ze kwam het terras opgestapt, gaf Rock een hand en na een milliseconde vertwijfeling ook nog een kus, en zette zich kordaat naast hem neer terwijl ze een sigaret aanstak, nog voor Rock de kans had gehad recht te staan of verder een woord te zeggen.

 

feedback van andere lezers

  • Francis
    Leuk ik ken het gevoel van de blind date
    (Gelukkig voor jou geen tegenvaller deze keer!)
    Gr
    Frans
    klaver4: thx Frans!!
    Heb in mijn leven drie keer blind date gedaan; twee keer super mega tegenvaller, maar ene keer met zo'n madame, die effectief van ver kwam aangewandeld en ik toen al wist, shit dit zal toch voor minstens even klikken; en het klikte, totdat bleek dat ik mijn handrem had vergeten optrekken in het hellende Brussel en het moment supreme met wederzijds gehavende tanden voorbij was...:o)
    grz maat
    Dicky
  • miepe
    ik val binnen en het valt mee

    grag gelezen en met binnepret beleefd
    (zo ben ik, beleefd)
    klaver4: leuk dat je hier bent komen binnenvallen en dat het meegevallen is
    :o)
    xx
    klaver4
  • minimal
    Ah het langverwachte deel 10 van de zoektocht, eindelijk!! Godverkut man! Hihi! Geweldig spannend geschreven en het loopt als een trein.. Ik ben ook juust zwetend wakker geworden in de stad..
    Knap gedaan!
    xx
    mini


    klaver4: ja, die goverkutman kon ik niet laten liggen hé! :o)
    Dit verhaal eens terug op gang getrokken.
    Oeie, zwetend wakker ? ? "Visitors" gehad?
    xx
    klaver4
  • otiske
    Heel amusant dit werkje en spannend ook.
    Geniet ervan hoor.
    Goed geschreven en graag gelezen, groetjes.
    klaver4: Thx otiske om deze te komen lezen!
    Heeft effe stil gelegen maar denk dat ik nu vertrokken ben!
    gr
    klaver4
  • Mistaker
    Leuk, weer een Onwaarschijnlijke zoektocht.
    Ik had een keer een blind date en knapte meteen gigantisch af op het slechte gebit van die gast, echt zó vies!

    Liefs,
    Greta
    klaver4: oeps! toch nie zo ene gelijk dat incestgebroed uit Deliverance ?
    Jakkes!
    liefs
    klaver4
  • matahari
    In de startblokken.. hip hip hoera en 't vervolg????

    liefs x matahari
    klaver4: 't heeft effe stilgelegen hé..;o)
    xx
    klaver4
  • killea
    Super!

    xx
    j
    klaver4: many thanks !!!!
    xx
    Dicky
  • sproet
    leuk om het vervolg te kunnen lezen. soms is stil liggen niet slecht, mijn contactadvertentie ligt ook even te verpozen.
    graag gelezen en ik ga nu naar het vervolg, ben er een weekje uit geweest en dus veel in te halen met lezen.

    liefs, trees
    klaver4: Hoi Sproet!
    Ik neem zelfs langere pauzes, en nu recent eigenlijk ook af en toe iets anders geschreven van verhalen (eigenlijk afgekeken van jou want jij doet dat ook :o). Zo hou ik meer mijn taal vrij, want als ge zo dag in dag uit een verhaal pent, heb ik neiging vind ik van mezelf op mijn taal te verengen.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .