writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De onwaarschijnlijke zoektocht (XI)

door klaver4

'Dit is ze dus, mijn laatste hoop', dacht Rock terwijl hij haar meticuleus in zich opnam. Ze had kastanjebruin stijl haar tot net onder haar schouders en in haar wel erg sensuele gezicht stonden twee felgroene vriendelijke ogen, waar ze bij momenten verrassend verlegen uit keek. Ze was ook precies gekleed zoals Rock het graag had. Een subtiele mix van chique en casual. Wat ze droeg mocht wel iets kosten, zoveel was duidelijk, te oordelen aan de botten van A.F. Vandevorst die ze aan had. Rock schatte haar hooguit een jaar of achtendertig oud en ze was duidelijk gesteld op haar ranke figuur; dat liet ze genoeg blijken.

'Voila, nu we elkaar aandachtig gekeurd hebben, elk op zijn manier, kunnen we verder', zei ze hem een knipoog toewerpend. Rock wilde nog iets uitbrengen maar zijn tong was van het verschot zijn keel ingeschoten dus liet hij dat maar.
'Ik kan je zeggen dat ik uw opdracht graag aanvaard. Je weet dat ik je eerst wou zien vooraleer daar een beslissing in te nemen. Ik wilde namelijk eerst zien of ik je iemand vind die ik wel van dienst wil zijn, en of jouw verhaal oprecht is en ik het aanvoel, maar voor beide proeven ben je met glans geslaagd. Ik voelde het eigenlijk al toen ik het park door kwam gewandeld. Ik wist gelijk dat je er was, en het voelde toen al goed aan, wat eerder uitzonderlijk is. Dit gaat volgens mij dus opperbest lukken'.

Rock nipte aandachtig luisterend aan zijn lauwe flesje water in een poging zijn tong, die wel een rosbief leek intussen, terug tot leven te wekken, wat net lukte. 'Dank je! Dit doet me ontzettend veel plezier', kreeg hij geëmotioneerd en met enige moeite uit zijn mond gewurmd.

'En nu mag je ons misschien wel op een glaasje champagne trakteren, om deze zoektocht alle succes toe te wensen. Van het vroege uur trek ik mij niets aan, tenminste als jij het ook goed vindt'. Rock had onmiddellijk Oogje bij de tafel geroepen en een fles goeie Champagne besteld. Dit leek hem inderdaad een uitstekende gelegenheid en hij vond het wel iets hebben, zo op dit ochtendlijke uur. Er was ook effectief iets te vieren, suste hij zijn katholiek misvormde geweten.
Hij was ontzettend blij dit te horen, want zijn zus had hem gewaarschuwd dat ze zowat alle aanbiedingen afwees, deze vrouw die de bijzondere naam Wake Cooper had. Zijn zus, die zich als hobbyist bezig houdt met alles wat iets of wat paranormaal ruikt, had over haar horen vertellen in het milieu, maar je moest bijzonder goeie connecties hebben om aan haar contactgegevens te geraken want zij bleek immers een outsider te zijn, die zich distantieerde van de paranormale scène. Zijn zus, die niet direct verlegen zit om sociale contacten, was er zeer intens dik een half jaar zoet mee geweest om haar te traceren.

 

feedback van andere lezers

  • Mistaker
    Wat een naam zeg.
    Heel graag gelezen weer, leuk!

    Liefs,
    Greta
    klaver4: ik heb mijn best gedaan voor die naam ! :o)
    er hangt een story achter die naam die nog aan bod zal komen
    xx
    klaver4
  • Francis
    Leuk stuk Dicky. een mokkel die je net een minuut kent en al om Champagne vraagt is natuurlijk levensgevaarlijk lijkt mij hoor.
    Gr
    Frans
    klaver4: goh, aan de meeste kun je dan toch gewoon cava geven, ze proeven het verschil toch niet :o)
    en ze hadden het wel verdiend; lang geleden dat ik 's morgens nog eens champagne gedronken heb ! gaan we iets aan doen
    grz
    Dicky
  • minimal
    geweldig leuk, dat mens trekt precies op éne die ik ook ken? Wake Cooper, nice name.. Haha, ik verlang al naar deel XII!
    doei
    mini
    klaver4: ah, trekt ze op éne die je kent ? :o)
    wacht tot haar karakter zich ontwikkelt, 't is een speciaal madame zenne deze Wake Cooper! hihi
    aan de naam hangt een story of twee vast; heb die bedacht samen met Rock
    dooeei!
    xx
    klaver4
  • killea
    Fabulous!

    xx
    j
    klaver4: so clearly, I'm not a Baker Boy :o)
    xx
    Dicky
  • sproet
    wacht op het vervolg.
    leest als een trein ( zonder vertraging dan)

    liefs, trees
    klaver4: hihi,
    Thx Sproet om deze te blijven lezen, ondanks het feit dat deze trein geregeld soms wel vertraging heeft :o)
    xx
    klaver4
  • Vansion
    Voila... eventjes Rockje bijgebeend tot hier ...
    Hoed gepend hoor!

    klaver4: Thanks! Is verhaal dat me nauw aan het hart ligt, mss daarmee dat het niet altijd even gemakkelijk schrijven is! De steunbetuiging werkt stimulerend! :o)
    xx
    klaver4
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .