writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Penseeltrekken van Ensor Buscapé (5 - De Bevestiging)

door koyaanisqatsi

Ik had dus een gave. Hoewel ik het op dat ogenblik moeilijk een geruststelling kon noemen, bracht dit gegeven me toch enigszins tot bedaren. Onderweg terug naar huis moest ik niet langer slag leveren met de vraag wat er met me aan het gebeuren was, maar kon ik me tevreden stellen met me af te vragen wat mijn gave precies inhield.
'Dat zal je wel duidelijk worden,' had de oude bedelares gezegd en haar profetie kwam nog sneller uit dan me lief was ook.

Op zeker ogenblik passeerde ik een bakkerij waar de gezellige geur van vers gebakken brood me bijna letterlijk in de neus kneep. Ik hield halt, sloot de ogen om de zalige aroma's van warme deeg zo krachtig mogelijk op te snuiven en zat het volgende ogenblik op een kleine kruk in een badkamer, te staren naar een spiernaakte vent die bezig was zich onder de douche om te toveren in een zeepwolk. Tussen het witte schuim herkende ik de bakker, die zich duidelijk niet bewust was van mijn gezelschap.
Ik was vanzelfsprekend opnieuw uit mijn lood geslagen maar ditmaal bleef de shock achterwege. De wetenschap dat mijn ongehoorde aanwezigheid met mijn gave te maken had, verklaarde nog niet alles maar stelde me tot op zekere hoogte gerust. Een gave was tenslotte iets helemaal anders dan een vloek -tenminste als men wist hoe er mee om te springen- en dus begon stilaan de overtuiging te groeien dat de bedelares de waarheid had gesproken.
Plezier verschafte de gave me voorlopig echter niet. De bakker haalde het zo opeens in zijn hoofd om vlak voor mijn neus met zijn piemel te beginnen spelen en zich onder het reciteren van de woorden 'Boer Bakker Bolletje, Hoer Bakker Snolletje' naar een al te snelle climax te forceren.
Natuurlijk waren een erectie en een zaadlozing niets nieuws voor mij. Ik had per slot van rekening zelf al geruime tijd het genot en het natuurlijke gevolg van de onanie ontdekt, maar zo plots een volwassen kerel met een buiten alle proporties zwellende fallus zichzelf zien bevlekken, kon mijn jonge persoontje onmogelijk anders dan als een uitermate wansmakelijk vertoon ervaren.
En dus zadelde mijn zogezegde gave me in een tijdsspanne van nauwelijks enkele uren voor de tweede maal met een mentale kater op.

 

feedback van andere lezers

 • aquaangel
  er zitten zulke mooie beelden tussen, mooie zinnen dank je
  koyaanisqatsi: xxx
 • jan
  heb je nog een brood gekocht?

  grts
  koyaanisqatsi: toch niet bij die bakker... (de pudding van zijn koffiekoeken is trouwens verdacht!!!)
 • Julien_Maleur
  Idd een gave kan soms een gesel zijn
  groeten
  JM
  koyaanisqatsi: THNKS!
 • Peerke
  Heerlijk om te lezen.
  Tja, een beetje bakker heeft een flinke spuitzak natuurlijk he.
  Al dat glazuur over al die baksels...
  koyaanisqatsi: dat ik daar nog niet aan gedacht had! (die spuitzak natuurlijk)

  thnks
 • miepe
  de gezellige geur... yee

  ben al benieuwd naar wat het bij de slager wordt
  koyaanisqatsi: bloedworst????!!!!!!
 • sproet
  bizar dit is plote een hele andere manier van schrijven. ik verlies een beetje op het puntje van mijn stoel gaan zitten. is dit bewust of is de spanningsboog er iets uit?
  moeite met het woord 'gezellige' geur, maar het is mijn gevoel.
  schrijfstijl: vlot.

  liefs, trees
  koyaanisqatsi: het is een uitdrukking van onze 'held'... (die ik nooit zelf zou gebruiken... )
 • DeKoeneRidder
  GR. DKR
  koyaanisqatsi: thnks again
 • Magdalena
  grinnik. Sexy toch zo'n man???
  koyaanisqatsi: echt? :-)
 • Wee
  Mi geschreven stukje weer zeg!
  Alhoewel Bolletje beschuit voor mij nimmer meer hetzelfde zal zijn :))
  koyaanisqatsi: Bolletje Beschuit... Zowaar... :-)
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .