writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De Penseeltrekken van Ensor Buscapé (7 - Slaapgebrek)

door koyaanisqatsi

Die nacht sliep ik nauwelijks. Geplaagd door een overweldigend gevoel van verlatenheid vergeleek ik mezelf met een profeet die nergens gehoor vindt. Viel ik dan toch even in slaap dan schoot ik, uit angst om onder penibele omstandigheden in een vreemd huis te ontwaken, meteen weer wakker. Ik draaide en keerde, overwoog even om uit verveling met mezelf te spelen, maar toen dook het schrikbeeld van de rukkende bakker op en besloot ik mijn handen ver van mijn kruis te houden.
Tot overmaat van ramp schoot me midden in de nacht te binnen dat ik geen klap voor school had uitgericht en dat me de volgende ochtend een zware toets voor wiskunde te wachten stond.
Een op voorhand verloren zaak. Het idee alleen al dat juffrouw Andrade me na een zoveelste fiasco voor de hele klas met de grond zou gelijkmaken, stond me danig tegen maar was niet opgewassen tegen de combinatie van mijn aangeboren luiheid, mijn hekel aan het vak, mijn verwarring, mijn vermoeidheid en mijn hopeloze verlangen naar wat nachtrust. Ik sakkerde even op mezelf, richtte vervolgens mijn pijlen op de door algebra en meetkunde geobsedeerde leerkracht en herviel tenslotte in een toestand van hoge geestelijke onrust.
Langzaam maar zeker zag ik doorheen de gordijnen een nieuwe dag aanbreken. Een licht oranje gloed schoof steeds meer opwaarts en duwde de kleurloze duisternis van de nacht alsmaar hoger tot ze helemaal was overgegaan in een mistig geel. Wat mijn slaap betrof, kon ik hieruit maar één conclusie trekken: ik was eraan voor de moeite.

 

feedback van andere lezers

 • jan
  laat opblijven op straat zwerven wat wil je, op tijd slapen en niet dromen van die verkeerde bakker!

  grts
  koyaanisqatsi: het was in alle geval een... warme bakker... :-)
 • sproet
  heeft het dus nog niet door dat hij met zijn gave bij de juf van wiskunde de vragen kan gaan zoeken?

  het verhaal krijgt een andere wending dan bij de aanvang van het verhaal. er zit een stukje wissel van schrijven in die ik niet goed snap. ik waxht af, maar ik kan alleen maar beamen dat het vlot geschreven is.

  liefs, trees
  koyaanisqatsi: misschien is gave wel beperkt tot... ???
 • aquaangel
  tussen betrof en kon een komma?

  aah toe laat mij ff mierenneuken :) heb toch al zo'n pijn aan mijn arm.. rsi?
  koyaanisqatsi: kommaneuken,,, bedoel je toch??? :-)
 • miepe
  no comment

  koyaanisqatsi: snurk... :-)
 • Magdalena
  GRINNIK!!!

  XXXX
  koyaanisqatsi: tja... :-)

  xx
 • Wee
  Gebrek aan slaap, it's killing :(
  x
  koyaanisqatsi: Word je gek van! Gegarandeerd!
Er zijn 67 bezoekers online, waarvan 0 leden: .